Múzeumok Éjszakája - Szélesre tárják kapuikat a múzeumok
Múzeumok Éjszakája - Szélesre tárják kapuikat a múzeumok

Egy év kihagyás után, június 26-án ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, az újranyitás utáni első, országos jelentőségű kulturális eseményt. Programokkal várja az érdeklődőket a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény is Nyíregyházán.

Az év legnagyobb kulturális eseményén, amit idén 19. alkalommal rendeznek meg, az érdeklődők ismét éjszakai programok által vehetik birtokukba a múzeumokat, egy éjjelen át járhatnak kulturális rendezvényről rendezvényre és múzeumról múzeumra. Lesznek koncertek, tárlatvezetések, interaktív események, valamint megannyi családi program és számos meglepetés is.

Kállay Gyűjtemény – tűzzsonglőrök és bűvészkedés

Igazi varázslatos estére várják az érdeklődőket június 26-án, a Kállay Gyűjteménybe, ahol a programok délután 4 órakor kezdődnek és egészen éjfélig tartanak. Hat és fél 9 között a Bűvészet Csodája címmel Csongrádi Béla bűvész előadását tekinthetik meg, majd fél 8-kor ZEMA ékszerbemutató lesz, 23 órakor pedig a Flame Flowers Tűzzsonglőrjeinek bemutatója következik. Őket egyébként a Hungary‘s Got Talent  2015-ös kiadásából is ismerheti a nagyérdemű. Mindezek mellett megtekinthető a Rodolfo kiállítás, a névadó archív kép- és videófelvételei, de itt lesznek a Méhecske Játéktér nagyméretű játékai.

Jósa András Múzeum – fellép a Zaporozsec

Ami a Jósa András Múzeum Múzeumok Éjszakájának programjait illeti, ezek még változnak, de annyit már lehet tudni, hogy fellép a Zaporozsec, lesz rendőrségi bemutató és paintball is.