Mutatjuk, milyen idővel indul az újév

Újév napján egyes részeken tartósabban ködös az idő. Számottevő csapadék nem lesz. A tartósan borult tájakon 5 és 10, míg a kevésbé felhős részeken 11 és 16 fok közötti értékek valószínűek.

Vasárnap, újév napján elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat borult, párás, egyes részeken tartósabban ködös az idő, de napközben kissé délebbre is megnövekedhet a felhőzet. Másutt fátyolfelhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső – írta az Országos Meteorogiai Szolgálat.

A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, ott a déli részeken olykor erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul. A tartósan borult tájakon 5 és 10, míg a kevésbé felhős részeken 11 és 16 fok közötti értékek valószínűek, azonban délnyugaton akár néhány fokkal melegebb is lehet. Késő estére 2 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Estére az északkeleti, északi részeken terjeszkedik a rétegfelhőzet, illetve köd is képződik, máshol viszont derült vagy fátyolfelhős idő várható. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás, esetleg gyenge eső.

A délnyugati, déli szelet a Délnyugat-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 között valószínű, a szeles délnyugaton mérhetjük a magasabb értékeket.

Forrás: hirado.hu