Mustárházas kínálat – Forró nyár a nyíregyházi fiataloknak
Fotó: Illusztráció

A pandémia utolsó hulláma után rukkolt elő a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda közössége a nyárra tervezett programokról, melyek jó része a Mustárházban zajlik, és valamennyi nyitott esemény. Június 16-án, a vakáció első napján kezdenek, majd szeptember közepén, a testvérvárosok fiataljainak találkozójával zárják a szezont.

 

Június 16-a, a hosszú nyári szünet első napjának délutánján már grillpartira hívják a nyíregyházi fiatalokat a Mustárházba. A sütögetés célja a 28-ai biciklitúrához hasonlóan a kapcsolatépítés. Az iroda tagjai fellépési lehetőséget is kínálnak tehetséges társaiknak, nyáresti koncertek során, szintén a Mustárház udvarán. Jelentkezőket várnak e-mailben, Facebookon, illetve az Instagramon. Az önkéntesség évében állatok körül segédkeznének, és munkát vállalnak a hulladékmentesítésben is, augusztusban. Szeptemberben tanévindító partit terveznek, szintén a nyíregyházi diákságnak.

„Ezen túl kínálunk még a nyíregyházi fiataloknak szűk körben, tehát a DPI tagjainak székelyföldi utazást, melynek során kapcsolatokat építhetünk, illetve a külföldi gyakorlatokat átvehetjük tőlük. Szervezünk egy képzést is a tagjaink számára, ahol a média, sajtó, illetve a közösségszervezésről, rendezvényszervezésről sajátíthatnak el tudást” – tájékoztatott a Diák-polgármesteri Iroda tagja, Szolyka Levente.

Tavaly szeptemberben szomorúan vették tudomásul a nyíregyházi ifjúsági életet szervező Diák-polgármesteri Iroda tagjai az újabb veszélyhelyzetet, gyorsan váltottak, úgyhogy az első őszi rendezvényt, a városi verébavatót is áttették online térbe. Bemutatkozó videókkal versenyeztek a veréb osztályok, a filmeket még ma is láthatják a Facebook-oldalon. A pandémia miatt csak cseteltek, hetente tartottak megbeszéléseket, és igyekeztek előkészíteni az első programokat. Volt feladatuk bőven a szeptemberi városi nagyrendezvénnyel kapcsolatban, melynek szervezésében partnerként számít a fiatalokra a városvezetés.

„A legnagyobb esemény egy testvérvárosi találkozó lesz szeptember 16. és 19. között itt, Nyíregyházán. Több mint 200 vendéget várunk erre az eseményre, több mint 10 testvérvárosból. A cél, hogy megismerkedhessünk külföldi fiatalokkal, illetve közösen tervezhessünk programokat, megismerhessük egymás kultúráját és egymás szervezeteinek működését” – tájékoztatott az őszi eseményről Ecsedi Noémi diákpolgármester.

Folyamatosan várják a fiatalok jelentkezését és érdeklődését a Diák-polgármesteri Iroda Facebook-oldalán, az Instagramon, illetve e-mailben, valamennyi programra. A Mustárház a Szent István utca 20. szám alatt található.