Műsoron az Egérfogó – A rendező: Schlanger András

Krimi a Móricz Zsigmond Színház színpadán: a Krúdy Kamarában Agatha Christie Egérfogó című darabját próbálják a színészek Schlanger András rendezésében. Ez az előadás eredetileg nem szerepelt a nyíregyházi teátrum idei műsortervében. A színház harmadik bemutató előadása Ibsen Hedda Gabler című karakterdrámája lett volna, de egy váratlan esemény miatt változtattak a műsoron.

 

IBSEN DARABJÁT A KÖVETKEZŐ ÉVADBAN MUTATJÁK BE

 

Szász János, az Ibsen-darab rendezője még augusztusban megkezdte a színmű olvasópróbáit, a napokban viszont műtéti beavatkozáson esett át, amit a közeljövőben még további operációk követnek. A rendező egy hónapos pihenésre kényszerül, ami után filmet forgat, így ebben az évadban nem tudja színpadra állítani a Hedda Gablert. A norvég drámaíró darabját a színház levette műsoráról, azt a következő évadban láthatja a nyíregyházi közönség.

 

AZ EGÉRFOGÓT LÁTHATJA A KÖZÖNSÉG

 

A Móricz Zsigmond Színházban úgy döntöttek: Ibsen drámája helyett egy krimi kerül színpadra, Agatha Christie Egérfogó című darabja.

[REKLAM]

– Egyfelől krimi, másfelől pedig nagyon is mély emberi történetet fogalmaz meg. Ha majd megnézi a közönség, láthatja, hogy kicsit még „rímel” is Ibsen darabjára – mondta Schlanger András, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, az előadás rendezője. – Egy múltban történt családi tragédia résztvevői összekerülnek egy vidéki angol kastélyban, bezárja őket a hó, és eközben lassan kiderül, hogy ki az áldozat, ki a gyilkos és hogy miféle mély lelki traumák kötik össze ezeket az embereket.

 

A SZÍNHÁZTÖRTÉNET LEGHOSSZABB IDEJE FUTÓ DARABJA

 

Az Egérfogó a színháztörténelem leghosszabb ideje futó darabja. A londoni West End-en 1952. november 25. óta folyamatosan, megszakítás nélkül játsszák. A Móricz Zsigmond Színház az Egérfogó bemutatásával emléket szeretne állítani a krimi koronázatlan királynőjének, aki éppen 125 évvel ezelőtt született.

Ibsen Hedda Gabler című darabját október 17-én mutatta volna be a nyíregyházi színház társulata. Az Egérfogó próbáival igyekeznek olyan ütemben haladni, hogy tudják tartani az eredetileg tervezett bemutató időpontját.

F. A.