Munkahelyteremtő beruházás a Hübnernél – 80 új alkalmazottat vesznek fel 2021-ben

Nyolcvan új munkahelyet teremt a Hübner Nyíregyházán. A cégcsoport leányvállalata egy 2,6 millió eurós beruházásnak köszönhetően tud új munkavállalókat alkalmazni majd 2021-ben. A cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás is, nemrégiben a Jósa András Oktatókórháznak négy és fél millió forint értékben vásároltak gépeket.

A Hübner évek óta támogatja a Jósa András Oktatókórházat, a cég számára ez már hagyománynak számít, az ellátás színvonalának javításához szeretnének hozzájárulni, mondta Dobi József igazgatásvezető. A mintegy négy és fél millió forintos támogatásból három gépet vásárolt az egészségügyi intézmény, minden készülék a biztonságos betegellátást segíti a járványhelyzetben.

„Különösen örvendetes számunkra, hogy a kórház a mobil ultrahang berendezést és a video gégetükröt azonnal használni tudja az intenzív osztályon ápolt covid betegek gyógyulásának elősegítésére.” - mondta Dobi József, a Hübner-H Kft. igazgatásvezetője.

Központ Nyíregyházán

A 2020-as év a Hübner számára is rendkívüli időszak volt, a koronavírus-járvány miatt átszervezték a munkát. Ahogy Dobi József fogalmazott, nem csak a meglévő tevékenységükben eredményesek, hanem a fejlesztésekben is. A Hübner csoport kompetencia központjává választották nyíregyházi leányvállalatot a sínes járművek és buszok ajtó, illetve ablak gumis tömítőrendszereinek gyártásában. Ehhez kapcsolódik az üzem legújabb, 2,6 millió eurós beruházása is.

Új munkahelyek

„Tovább növeljük a termékpalettánkat, a legfontosabb az, hogy a gyártáshoz szükséges gumikeverékeket is saját magunk fogjuk előállítani az igényeink szerint, illetve, hogy teljes busz, villamos, metró ablakrendszereket fogunk Nyíregyházán gyártani az átjárórendszereken kívül. Ehhez át kellett alakítanunk a 2-es számú csarnokunknak a layout-ját, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni a termelést. Ezek a munkálatok már a befejezéshez közelednek.” - tette hozzá Dobi József.

A jövő évben a beruházásnak és az átalakításoknak köszönhetően 80 új munkahelyet is teremt a Hübner Nyíregyházán. A teljes létszám így 2021-ben már meghaladja majd a 900 főt.