Munkahelymegtartást elősegítő fejlesztés az Újház Farm-Ker Kft.-nél: új ház a telephelyen
Forrás: Újház Farm-Ker / Fotó: Racskó Tibor

Üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések valósultak meg a Farm-Ker Kft.-nél egy uniós pályázat keretében. Az ünnepélyes megnyitót augusztus 26-án tartották a közel 50 fős cég újonnan épült telephelyén. A színvonalat emelő és a munkahelyek megtartását elősegítő beruházás a gazdasági helyzethez, piaci igényekhez történő alkalmazkodás jegyében zajlott.

Sikeres GINOP PLUSZ pályázat az alap 

900 négyzetméteres ingatlanberuházást ünnepelhetett a három és fél évtizedes cég. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza országgyűlési képviselője is. Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa gratulációja mellett emlékeztetett, egy nyertes, bő kétszázmilliós uniós pályázat adta a fontos beruházás alapját. – A támogatásból végrehajtott infrastrukturális és digitális fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat versenyképessége, illetve munkahelyteremtő és -megtartó ereje ezáltal is tovább tud növekedni, és biztosak lehetünk benne, hogy a Farm-Ker Kft. és a cégcsoport nemcsak az elmúlt három évtizedben, hanem a következő sok évtizedben is nagyon sikeres cége lesz Nyíregyházának.

Munkahelyteremtés, felelősségvállalás

Dr. Kovács Ferenc avatóbeszédében kiemelte, polgármesterként jó látni, ha egy nyíregyházi családi vállalkozás ilyen jelentős mérföldkőhöz ért, majd hozzátette, a város erős gazdasági hátteréhez nagyban hozzájárulnak az ilyen vállalkozások, s nemcsak azért, mert kiválóak az alaptevékenységükben, s komoly adófizetők. – Nagyon sok embert foglalkoztatnak, ez talán a legfontosabb, sok családnak biztosítják a megélhetését. S emellett az erősségükhöz hozzátartozik a lokálpatriotizmus, a városunk szeretete, s az a közösségi, társadalmi felelősségvállalás, amit ők folyamatosan tanúsítanak – köszönet érte.

Soha nem egyszerre fáradtak el

A céget az első perctől kezdve társtulajdonosként Vengrinyák Andrea és Tibor vezeti. A család nevében az egyik ügyvezető, Tibor kért szót, aki köszönetet mondott a vevők, partnerek, beszállítók és munkatársak bizalmáért, majd visszaemlékezésében kiemelte, mélyről indultak, s mivel nem volt kitaposott útja a vállalkozói létnek, azt nekik kellett kijárni. – Az elmúlt három és fél évtizedben rengeteg nehéz helyzeten mentünk keresztül, ám egyszer sem jutott eszünkbe, hogy feladjuk. Ahogy Andrea szokta mondani, szerencsére sose egyszerre fáradtunk bele.

Újház és Új ház Zrt.

Az ügyvezető az új házat egy álom megvalósulásának nevezte, mely lehetővé teszi a színvonalasabb kiszolgálást és foglalkoztatást. De az Új Ház másképpen is jelen van az életükben egy évtizede: aktív részesei az e néven futó országos, magyar tulajdonú építőanyag-kereskedelmi hálózatnak. A társulás elnöke a család barátjaként mondott köszöntőt. – Egy hihetetlen ambiciózus és lendületes csapat, élén a vezetőkkel, és nemcsak az Új ház Zrt. hálózatán belül, hanem Magyarországon azon ritka és elit csapaton belül tartozik az építőanyag-kereskedők közé, akit jó eséllyel mindenki ismer – fogalmazott Juhász Attila, az Új ház Zrt. elnöke.

Felkészül a következő generáció

A rendezvényen ugyan jövőbeli tervek is elhangzottak, a fejlesztés lezárása – melynek része volt az építkezés mellett gépek beszerzése és a digitális fejlesztés is – szalagátvágással zárult, melyhez a tulajdonosok gyermekei is odaálltak, akik egyre nagyobb szerepet kapnak a működtetésben, a generációváltás jegyében.