Munkában a kézilabdások - elkezdte a felkészülést a nyíregyházi férfi együttes

Erősítő edzéseket végeznek a Bem iskola tornatermében a Nyíregyházi KC játékosai. Szükség lesz a jó kondícióra a kézilabdásoknál, mivel kemény szezon elé néznek.

A csapat vezetése nem szeretné még egyszer átélni azt amit tavaly, hogy izgulni kellett a bennmaradást illetően. Riválisok viszont bőven lesznek idén is. A Cegléd, a Kecskemét és a Békés is a bajnoki címért harcolhat, és a Nyíregyháza is szeretne ott lenni az első hatban. 

- A Cegléd kiesett az NB-I-ből, és azonnal szeretnének visszajutni, így válogatott kerettag játékost is igazoltak. De a Békés, az Algyő, és a frissen feljutott Hatvan is erős lesz, és természetesen mi is szeretnénk ott lenni az első hatban - mondta Varga Zsolt szakmai igazgató. 

A keretben vannak változások. Oláh Zoltán, Horváth Bendegúz, Fórizs Roland és Boda Tamás távozott. Kapus posztra visszatért Nagy Levente. Ő játszott már Nyíregyházán. 

- Úgy érzem, itthon vagyok! Amikor három éve eligazoltam innen, akkor is úgy váltunk el, hogy bármikor várnak vissza. Gyorsan megállapodtunk, és igyekszem mindenben segíteni a csapatot a következő szezonban - mondta Nagy Levente kapus. 

A jobb szélre visszatért Gidai Máté, Pánczél Zoltán pedig egy ózdi kitérő után lett ismét a Nyíregyháza játékosa. Sikerült szerződtetni Egerből Dobó Zsoltot, aki balátlövőként bevethető. Több mint tíz évig játszott az élvonalban. 

- Nagyon szimpatikus volt a Nyíregyháza ajánlata, tetszett az a cél melyet felvázoltak. Tudom, hogy nagy velem szemben az elvárás, melynek igyekszek megfelelni, de ennél is fontosabb lesz a csapatkohézió - mondta Dobó Zsolt játékos. 

Stáb Bence is Nyíregyházán folytatja, az irányító Ózdról érkezett. A csapat szeptember 15-én játssza az első bajnokit hazai pályán az Ózd ellen. Addig kilenc edzőmeccs vár az együttesre, főként határon túli csapatok ellen. A szlovák BL induló Eperjes is megkereste a klubot, így két meccset is játszanak majd a mieink a SEHA Ligás gárdával.