Multisport Fesztivál – A cél, hogy minden nap 60 percet mozogjanak a gyerekek
Fotók: Szarka Lajos

Multisport Fesztivált szerveztek a Bem József Általános Iskolában. A mindennapos testnevelés több évtizedes hagyományra tekint vissza az intézményben, 2023-ban pedig csatlakoztak a Magyar Diáksport Szövetség által életre hívott Aktív Iskola programhoz is. Ennek részeként zenés, közösségformáló napot szerveztek kedden a gyerekeknek, ahol különböző sportágakat próbálhattak ki, izgalmas kihívásokat és akadályokat teljesíthettek az ötödik osztályosok.

Rengetegen sportoltak egy időben a Bem iskola tornacsarnokában kedd délelőtt. Az intézményről sokan tudják Nyíregyházán és a térségben egyaránt, hogy egy igazán aktív iskola, diákjai pedig több sportágban is kiemelkedően teljesítenek.

Mindennapos testnevelés

A gyakori testmozgás nem áll távol a tanulóktól, hiszen sok éve bevezették a mindennapos testnevelést. A kedden szervezett Multisport Fesztivál célja az volt, hogy még több sportággal ismerkedjenek meg a diákok.

Én Nyíregyházán focizok egy csapatban, azért választottam ezt, mert jó futni és szeretem a csapatmunkát. A mai fesztivál nagyon tetszik, nagyon jó program, most itt megtetszett a tollas, a pingpong és a kézilabda is” – mesélte az ötödik osztályos Jávorszki Zalán.

Én röplabdázok, és amikor elkezdtem, akkor nagyon tetszett, tényleg úgy érzem, hogy ez az én sportom. Szerintem nagyon jó, hogy együtt dolgozhatunk a többiekkel csapatokban a mai Multisport Fesztiválon” – mondta egy másik diák, Máté Viola.

15 állomás, 160 diák

Élményközpontú iskolaként a pedagógusok arra ösztönzik a gyerekeket, hogy örömöt találjanak a sportban és a testmozgásban. Így volt ez a Multisport Fesztiválon is, ami a Magyar Diáksport Szövetség által életre hívott Aktív Iskola program kapcsán jött létre. Ehhez a kezdeményezéshez tavaly csatlakozott a nyíregyházi intézmény.

Szeptembertől indult el az Aktív Iskola program az intézményünkben, ezáltal is az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére próbáljuk nevelni a gyerekeket. A Magyar Diáksport Szövetségnek az a célkitűzése, hogy minden gyerek legalább 60 percet mozogjon egy nap és ezekkel a fesztivál jellegű mozgásokkal szeretnénk velük megszerettetni a sportot és ezt elérni” – nyilatkozta Sitku Tamara pedagógus, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Aktív Iskola program koordinátora.

A keddi fesztiválon a Bem József Általános Iskola és tagintézményeinek ötödik évfolyamos diákjai vettek részt, négy iskolából mintegy 160 fő. A diákok 10–12 fős csoportokban összesen 15 állomáson ismerhették meg a különböző sportágakat. A fesztivál lebonyolításában a nyolcadik osztályos tanulók segítették a pedagógusok munkáját.

Kapcsolódó galéria

Sportvetélkedő a Bem iskolában 20240312