Műhelymunkák – Téli feladatok a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél
Fotó: Trifonov Éva

Zajlanak a téli munkálatok a NYÍRVV Nonprofit Kft. műhelyeiben. Ennek keretében a szakemberek új háttámlás padokat készítenek, a tárolásra begyűjtött utcabútorok karbantartását és felújítását végzik, valamint a hulladékgyűjtő szelencékhez is ebben az időszakban készülnek az új fém betétek.

 

– A közterület-fenntartási csoport munkavállalói a téli időszakban padokat gyártanak, padokat hoznak helyre. Illetve szelencebetéteket gyártanak, amiket cserélünk a köztereken lévő szelencékben. Nyíregyházán több mint 1800 pad és több mint 2200 szelence található. Ezeket mindet társaságunk kezeli. A mostani téli időszakban 20 darab új támlás pad készült el, illetve 36 darab fém betét, amiket a szelencékbe helyezünk el. A Zrínyi Ilona utcai sétálóutca, a Dózsa György utcai sétálóutca, illetve a tavalyi év végén megújított Sávház előtti zöldfelület mellé kerülnek új szelencék kihelyezésre, illetve a padokat a város több pontjára helyezzük majd ki – mondta el Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

Egy részük új helyszínekre fog kerülni, másik részük a korábban elhasználódott, megrongálódott kültéri padok helyett fogja várni a megpihenni vágyókat városunk számos pontján.

– Sajnos folyamatos a rongálás a közterületi berendezésekben is. Ez éves szinten több millió forintos költséget jelent társaságunknak. Az elmúlt időszakban telepített kamerarendszer ezt segíti, több esetben is sikerült tetten érni, illetve elfogni a rongálókat. Bízunk benne, hogy ez elrettentő erővel bír majd a jövőben is – tette hozzá Dicső Péter.

Ahogy azt Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója elmondta, az elmúlt időszakban a kamerarendszer bővült, így reményeik szerint a rongálások száma is csökkenni fog, hiszen az eszközök helyreállítása mind anyagiakban, mind időben jelentős ráfordítást igényel, mely az egyéb, ütemezett feladatok elvégzésétől vonja el munkatársaikat. A társaság mindent megtesz azért, hogy az ilyen jellegű rongálások okozta károkat mihamarabb helyreállítsák, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy Nyíregyháza időről időre még szebb, még zöldebb és még élhetőbb legyen.

Kapcsolódó galéria

Téli karbantartás - festik a kültéri padokat a Nyírvv-nél