Mr. Tus Kupa - több mint 400 gyerek érkezett a birkózóversenyre

Harmadik alkalommal rendezik meg a Mr. Tus Kupa Birkózóversenyt, melyen Nyíregyháza Nagydíja is átadásra kerül. Szombaton délelőtt elkezdődtek a küzdelmek a Tiszavasvári úti csarnokban, mely teljesen megtelt.

 

- Több mint 400 fiatal sportoló érkezett 49 egyesületből, sokan határon túlról. Harmadik éve támogatja a város a rendezést, és örülünk, hogy ilyen sok tehetséges birkózónak nyújthatunk versenyzési lehetőséget - mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester. 

A szervező Nyírsport SE 13 sportolója lép szőnyegre különböző korosztályokban. 

- Tavaly minden versenyzőnk dobogóra állhatott, bízunk abban, hogy most is így lesz - mondta Pocsai István, az egyesület elnöke. 

A rendezvényt Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok nyitotta meg, a szövetséget pedig Komáromi Tibor világbajnok képviselte. 

- Ez egy nagyon jó lehetőség a fiataloknak arra, hogy rutint szerezzenek. Versenyen szőnyegre lépni mindig más mint edzésen, megszokják a légkört, a szurkolókat. Ez a mostani jelenleg a legnagyobb létszámú vidéki utánpótlás birkózóverseny - mondta a szövetség alelnöke. 

Több szőnyegen folyamatosan birkóznak a versenyzők, akik között sok olyan van aki Szlovákiából, Székelyföldről, Ukrajnából érkezett.