Mozdulj Nyíregyháza - Szeptember 21-től indul az online program

Indul a Mozdulj Nyíregyháza őszi idénye. A járványhelyzet miatt online mozgásrend lesz, azaz otthon végezhetők a gyakorlatok. Szeptember 21-én kezdődik a program. 

Zumba, gerinctorna, alakformáló torna. Csak néhány mozgásforma a Mozdulj Nyíregyháza! Program kínálatából. Hét éve indult útjára a sorozat, és azóta folyamatosan bővült a kínálat. Több helyszínen, minden nap számos sportágat lehetett ingyenes kipróbálni, és űzni. Tavasszal a koronavírus-járvány átírta a tervezett programokat, több órát online formában kellett megtartani. 
A város vezetésének és a Mozdulj Nyíregyháza! szervezőinek is egyhangú álláspontja, hogy az egészség védelme mindenek előtti prioritást élvez. Ezt figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a 2020. szeptember 21-étől tervezett második félévi programsorozatot egyelőre nem viszik be az intézmények zárt falai közé. 

- Heti 13 foglalkozás lesz, a senior foglalkozások mellett alakformáló aerobik, jóga, funkcionális edzés, zumba, és új elemként a body art is a mozgásformák között van. A Mozdulj Nyíregyháza! Facebook oldalán lehet követni a tréningeket, és lehet csatlakozni – mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

A Body Art mint újdonság a mélyizmokat dolgoztatja meg, elér olyan izmokat is, amelyeket alig-alig használunk, de látványos eredményt lehet elérni a felszínhez közelebbi, például bicepsz- vagy hasizmokkal is. A háti és a hasizmok  fejlesztésével állítja helyre a megfelelő testtartást, tehermentesíti a gerincet. Minden foglalkozás 24 órán keresztül fent lesz a Mozdulj Nyíregyháza oldalán, így ha valaki lekéste a foglalkozást, később is elvégezheti a gyakorlatokat. A legnépszerűbb a jóga és a gerinctorna volt tavasszal, és várhatóan most is ezeknek lesz a legmagasabb a nézettségük.