Mozdulj középiskolás! – Sportfarsanggal kezdődik a Nyíregyházi Egyetem új programja

Sportfarsangot szervez a Nyíregyházi Egyetem, ezzel kapcsolódik a Mozdulj Nyíregyháza! programjaihoz. Az intézmény kezdeményezésének neve a Mozdulj középiskolás, a felvételi előtt álló tanulóknak szeretnék ezzel is bemutatni a helyi lehetőségeket.

Középiskolások és egyetemisták sportolnak majd itt, a felújított atlétikai csarnokban februárban. Első alkalommal jövő héten kedden ügyességi verseny és akadálypálya várja a résztvevőket. A Mozdulj középiskolás! programmal több célja is van a Nyíregyházi Egyetemnek.

Hármas cél

Három fontos cél miatt szervezzük meg ezt az eseményt, az egyik legfontosabb a Nyíregyházi Egyetem beiskolázáshoz kapcsolódás és annak támogatása. Úgy gondolom, hogy nagyon színes és változatos a jelenlegi beiratkozási kampány, de a sporton keresztül tudjuk most még nyitottabbá tenni az egyetemet a középiskolások számára. Másrészt így a középiskolásokkal vesszük jelképesen is birtokba a felújított atlétikai csarnokot, harmadrészt pedig szerettünk volna egy olyan élménydús napot szervezni az egyetemisták és a középiskolások számára, amivel meg tudjuk kezdeni a februárt és a farsangi időszakot, valamint a második félévünket is, hiszen véget ért a vizsgaidőszak. Egy teljes lelki és testi feltöltődést biztosítunk a résztvevőknek” – nyilatkozta Vajda Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézet igazgatója.

Hagyományőrző jelleg

A Nyíregyházi Egyetem hagyományőrző céllal kapcsolódott a Mozdulj Nyíregyháza! programjához, ez lesz az első alkalom, hogy közösen sportolhatnak a középiskolások és az egyetemisták.

Folyamatosan kapcsolatot tartunk a középiskolásokkal, megszólítottunk minden intézményvezetőt, valamint a felhívásunk megjelenik a Facebook-oldalunkon és a honlapunkon is” – tette hozzá az intézetigazgató.

Öt alkalom

Az első rendezvény, a Sportfarsang február 8-án lesz, a megújult atlétikai csarnokban, majd február 10-én a Városi Jégpályára várják a középiskolásokat. Ezeken túl lesz még egyetemi kispályás férfi labdarúgó és röplabda kupa, valamint kosárlabda torna is a Nyíregyházi Egyetemen március 2-ig.

Mozdulj Nyíregyháza! hétfőtől

Még több kínálattal és új helyszínekkel indul a Mozdulj Nyíregyháza! február 7-én. A nyíregyháziak a hét minden napján kipróbálhatnak valamilyen mozgásformát, összesen 39 ingyenes foglalkozást szerveznek hétről hétre különböző tornatermekben, sportlétesítmények és a szabadban is. Új helyszíneket is tartalmaz a Mozdulj Nyíregyháza! kínálata, többek között a Városi Uszodában és a kertvárosban, az Atlétikai Centrumban is várják az érdeklődőket.

Sportrendezvények

A tavaszi időszakban nagyobb sportrendezvényeket is szerveznek Nyíregyházán, az elsőre nem is kell olyan sokat várni. Február 22-én Katus Attila érkezik a Continental Arénába a Fitt-kedd programra, március 8-án Fitt-nőnap lesz Béres Alexandrával, március 27-én Rubint Réka tart majd ingyenes edzést. Április 16-án Nyuszi futás, május 14-én pedig Bringa Piknik lesz a városban.