Móricz Kupa - rangos mezőny érkezik a röplabda utánpótlás tornára

26. alkalommal rendezik meg a Móricz Kupa leány röplabda utánpótlás tornát. 12 együttes érkezik az ország különböző pontjairól, sőt a határon túlról is.

- Lengyelországból, Szlovákiábó és Szerbiából is jön csapat, de a ranglista alapján a legjobb magyar gárdák is itt lesznek a hétvégén - mondta Moravszki Gyuláné a Móricz DSE edzője. 

Egy-egy ilyen torna jó alkalom arra is, hogy a kapcsolatokat tartsák. A Móricz Kupára is jelentkezett csapat Spanyolországból is. 

- 2019-ben számos nemzetközi kapcsolatot alakítottunk ki, többek között egy kínai csapat is jelezte, hogy a jövőben szívesen játszana ellenünk, de már most volt jelentkező Spanyolországból is. Egyelőre 12 gárdát tudunk fogadni - mondta Illés Zoltán a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója.

A Nyíregyházi Sportcentrum két csapatot is indít. Több olyan játékos van most az Extraligában, akik egykoron a Móricz Kupán vettek részt. 

- Egy-egy élvonalbeli bajnokin a csapatokban több olyan játékos is szerepel, akik itt voltak a korábbi tornáinkon, és van aki egészen a válogatottságig vitte. Ez az ország egyik legrangosabb leány röplabda utánpótlás eseménye, így kiemelten fontos a szövetségnek és Nyíregyházának is - mondta Kósa Árpád kabinetvezető. 

A torna november 30-án kezdődik, a csoportmeccseket a Kertvárosi Iskolában és a Móriczban tartják, a döntőket vasárnap rendezik a Móricz Iskola tornacsarnokában.