Monumentális meglepetés – Torta a városlakóknak
Két évvel ezelőtt, egy 1200 szeletes óriástorta készült a Tirpák Fesztiválra, a tavalyi Városnapon egy 13 méter hosszú és összesen 1000 adagos kenyérlángos, idén pedig újra az édesszájúaknak kedveznek a szervezők: a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 15 cukrász tanulója süti meg a monumentális meglepetést, egy ezerszeletes tejszínes-meggyes prószatortát.
Már hagyomány
A Nyíregyházi Szakképzési Centrum hagyományt teremtett azzal 2016-ban, hogy most már minden évben elkészít valamilyen különlegességet, amit aztán az érdeklődő városlakóknak szolgálnak fel. Az idei Városnapon is a régi hagyományokat kívánják feleleveníteni, ezzel együtt a tirpákokhoz és a népi szokásokhoz igazodni, így új köntösbe bújtatva megsütik az ezerszeletes tejszínes-meggyes prószatortát.
Igazi csemege
A hozzávalókat látva, igazi csemegében lesz része annak, aki jövő héten szombaton megkóstolja a város tortáját: tésztája a korszerű táplálkozásnak megfelelően kukoricadarából készül. Közel 500 tojást, 30 kg lisztet (ennek fele kukoricaliszt), 18 kg meggylekvárt és 30 liter tejszínt használnak fel hozzá, tetejét pedig ropogós kukoricapehellyel díszítik.
Frissen kerül az asztalra
Jövő héten csütörtökön már megkezdjük az előkészületeket, de a torta maga szombaton fog összeállni, hiszen szeretnénk frissen az asztalra tálalni. 25 cukrász tanulónk vesz részt az elkészítésében, 15 vendéglátós diákunk pedig a felszolgálásban segédkezik majd.
– tudtuk meg a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumától.
A város tortáját jövő héten szombaton 15.30-kor dr. Kovács Ferenc polgármester közreműködésével vágják majd fel és osztogatják az érdeklődők között a Kossuth téren.
Bruszel Dóra