„Mondjunk nemet a szankciókra” – FIDESZ-KDNP országjárás az újabb nemzeti konzultáció jegyében

A veszélyek korát éljük, a covid járvány után következett a háború, de a kormány harcol a biztató jövőért – így fogalmazott dr. Vinnai Győző. Nyíregyháza egyik fideszes országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány folyamatosan hangsúlyozza, hogy mielőbbi fegyverszünetre és békére van szükség.

– Vissza kell vonni a szankciókat, mivel a szankciós politika többet árt Európának, mint Oroszországnak – tette hozzá a képviselő. A Fidesz célul tűzte ki a lakosság védelmét árstopokkal és rezsicsökkentéssel, a gazdaság védelmét pedig beruházásokkal és támogatásokkal kívánja elérni – hangzott el a párt nyírteleki sajtóeseményén. Országjárás keretében érkezett oda Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, ahol később fórumot tartottak „Mondjunk nemet a szankciókra” címmel, melyen arra kérték a lakosságot, minél többen töltsék ki az újabb nemzeti konzultációt.

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője elmondta:

„Mondjanak véleményt a szankciós politikáról! Mi úgy látjuk, hogy ezek rendkívül káros hatást fejtenek ki Európa gazdaságára, látjuk az inflációt, látjuk az energiaárakat. Önmagát bünteti, önmagát sújtja az Európai Unió ezzel a politikával. Egyre többen látják már ezt Európa számos országában, a magyar kormány ebben következetes: a béketárgyalások és a béke mielőbbi és elérése és ennek az elhibázott szankciós politikának a leállítása, hiszen ennek teljesen értelmetlen és hatástalan következményét látjuk. Oroszországot egyáltalán nem kényszerítette térdre, sőt az orosz energiaszektor soha nem látott bevételre tett szert.”