Mömax nyílik Nyíregyházán – Több mint negyven új munkahelyet teremtett a bútoráruház

 

A Baumax 1991 óta volt jelen Magyarországon, 2014 év végén 798 főt foglalkoztatott 12 áruházában és további 6 másik telephelyén, amelyek végül 2015 áprilisig sorban bezártak, így Nyíregyházán is.

Az ingatlanokat a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolta meg.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyházán az elmúlt hetekben folyamatos felújítási és átalakítási munkálatok zajlottak, és ma átadták az ország 9. Mömax áruházát, mely több mint negyven főnek ad munkát a szabolcsi megyeszékhelyen. Közülük sokan korábban ugyanitt dolgoztak még a Baumax munkatársaként. A cég a szakképzésre is figyel.

 

Szeretnénk meghonosítani azt a nyugaton már bevált modellt, hogy folyamatosan részt veszünk a szakképzésben, és folyamatosan oktatjuk a saját kollégáinkat, akikből később vezetők lehetnek.

 

 – mondta Obuczki Péter Pál a MMXH Kft. értékesítési vezetője.

 Az áruház egy teljesen új homlokzati képet, külső, belső világítás- és hangosítástechnikát, megújult gépészeti technikát, új logisztikai központot, valamint áruházi eladótér kialakítást kapott.

 A következő hetekben újabb munkahelyteremtő beruházás valósul meg Nyíregyházán, rövidesen egy népszerű gyorséttermi lánc nyit üzletet a városban.

 

Dankó László