Mókusmajom született

Békésen töltik együtt a mindennapokat a bolíviai mókusmajmok és a sörényes hangyászok a Nyíregyházi Állatpark Viktória házában, annak ellenére, hogy a majmok folyamatosan piszkálják egymást és a hangyászokat. A mókusmajmok a sóstói kert 5000 állata közül az egyik legmozgékonyabbak, ebben a csapatban mindig történik valami. Most még inkább különleges a majomcsalád élete, kis mókusmajom született.

AZ ANYJÁN CSIMPASZKODIK A KISMAJOM

A mókusmajom anyukájára csimpaszkodik, a hátán alszik, onnan nézelődik, ha pedig éhes, átfordul a nőstény hasára, hogy anyatejhez jusson.
– Az apróság most múlt 1 hónapos – mondta Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője. – Igazából szakavatott szem kell hozzá, mert beleolvad még anyukája hátába. Még az ivarát sem tudjuk, hiszen állandóan az anyukája hátán kapaszkodik. De ahogy elkezd ismerkedni a külvilággal, akkor meg tudjuk majd állapítani, hogy fiúról vagy lányról van szó.

További remek képekért kattintson a képre!

MÁR NYOLCTAGÚ A MÓKUSMAJOM CSALÁD

A kismajom szépen fejlődik. 6-7 hónapos koráig anyatejjel táplálkozik, de emellett nemsokára megkóstolhatja majd a jórészt lédús gyümölcsökből és gerinctelenekből álló szilárd takarmányt is. A kis mókusmajom születésével már 8 tagú az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett nyíregyházi tenyészcsapat.

F. A.