Tankkal támadnak a Tigrisek
Amerikai játékosokat szerződtetett a Nyíregyháza Tigers.

Három amerikai játékossal és egy amerikai edzővel vág neki a kezdődő bajnoki szezonnak a Nyíregyháza Tigers amerikai football csapata. A légiósok közül Harris még a repülőn ül, Brandon Brown és Jamar Dials – becenevén Tank – viszont már Nyíregyházán van. Mindketten részt vettek több NFL csapatnál is próbajátékon, és egyetemi csapatokban szerepeltek. 

–Azért jöttem Európába, hogy népszerűsítsem a sportágat. Miután beszéltem Hebing edzővel és a klub elnökével, igent mondtam a megkeresésre, mert úgy látom, Nyíregyházán egy komoly csapatot szeretnének építeni. Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, és remélem, bajnoki címhez segíthetem a Tigerst – mondta BB, azaz Brandon Bown. 

A csapat elnöke, dr. Szépe József szerint a tavalyi légiósuk, Troy Rice olyan jó hírét vitte a csapatnak, hogy nem kellett győzködni a játékosokat. 

– Erős keretünk van, de ne feledjük, idén a HFL-ben indulunk, a legjobb magyar csapatok bajnokságában. Elég csak első ellenfelünket, az ötszörös bajnok Budapest Wolves-t említeni, ahol kétszáz fős bázis van, sok saját nevelésű fiatallal. Nekünk is ez a célunk, ezért tartunk rendszeresen toborzókat is – mondta dr. Szépe József, a Tigers elnöke.

A nyíregyháziak számára a cél a rájátszásba kerülés. A csapat a fővárosban kezdi a bajnoki szezont, az első hazai mérkőzést pedig a Győr ellen vívja. 

Dankó László