Miskolcon is nyert a Fatum Nyíregyháza
Fotó: Balogh Tamás

Folytatódott az 5-8. helyért folyó párharc a Fatum Nyíregyháza és a DVTK között. Az első meccset a mieink nyerték, most Miskolcon találkoztak a felek. 

A mérkőzés elején a hazaiak vezettek, de szoros volt az állás, az látszott, hogy a borsodiak sokkal harcosabbak mint az első találkozón. 10-10 után Lászlop Alexandra blokkját követően vezetett először a Nyíregyháza, de óriási csata folyt a pályán, egyik csapat sem tudott meglépni.

Sajnos Marija Cicic megsérült, helyére Nikol Milanova állt be. Vajda Beáta fontos pillanatban nyitott ászt, így 16-18 lett az állás. A hajrában Ralitsa Vasileva szerzett fontos pontokat, és nyerte a szettet a Fatum az első játszmalabdát értékesítve. 
A második szett elején Bodovics Hanna volt hatékony, egyébként is ponterősek voltak a centerek. Ivana Radonjic is remekül támadott, 2-6-nál időt is kellett kérnie a Diósgyőrnek. Ez nem használt, 11-0-s rohamot produkáltak a mieink! Több ászt is nyitott a Nyíregyháza, és 3-16 volt az állás a játékrész derekán. Végül nagy különbséggel nyerte a Fatum ezt a szettet is. 
A harmadik felvonás elején felváltva estek a pontok, 10-10-ig egyik gárda sem tudott előnyt szerezni. Ekkor két ponttal megléptek a borsodiak, de azonnal jött a válasz, sőt 12-13-nál a mieink vezettek. A folytatásban egymás hibáiból éltek a csapatok, nem voltak pontosak a támadások és a nyitások. 15-17-el indult a játszma hajrája, majd Lászlop ászt nyitott, Bodovics pedig blokkolt. Hozta ezt a szettet is a Fatum Nyíregyháza, és ezzel megnyerte a mérkőzést. Összesítésben 2-0 az állás, folytatás Nyíregyházán. 

DVTK – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-19, -8, -21)

Nyíregyháza: Radonjic 10, Vasileva 18, Lászlop 10, Bodovics 10, Vajda 7, Cicic

Csere: Tóth F., Tóth D.(liberók), Milanova 1

vezetőedző: Szasa Nedeljkovics