Miniszteri elismerést kapott Tamás Attila – Szívügye a bűnmegelőzés témája

Jogosan vetődhet fel sokakban a kérdés: hogyan vehet részt a bűnmegelőzésben egy művésztanár? A választ 2014 előtt kell keresni. Ekkor futott egy projekt, amelynek a vezetője Tamás Attila volt. Az ő javaslatára a gyerekek által megírt darabok nem csupán egy tábori hetet színesítettek, hanem Olt Tamás rendezésében, Tamás Attila hangszerelésében igazi, kőszínházi musical született belőle a Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Ezt több alkalommal is műsorára tűzte a Móricz Zsigmond Színház. A Taurin Trauma című musical volt az első, a bűnmegelőzés témakörében íródott darab Magyarországon. A nyíregyházi bérletes és jeggyel rendelkező közönségen kívül a művészek országos turnéra is indultak a darabbal, így nincs olyan megyeszékhely, ahol nem láthatták volna a különleges musicalt a színházbarátok.

A színházi „bűnmegelőzésen” túl Tamás Attila rendszeresen látogat el gyerekotthonokba és ott, a zene varázsán keresztül próbálja meg a jó útra terelni a fiatalokat. Egyéni példamutatásán és zenéjén keresztül arra ösztönzi a gyereket, hogy csavargás és helytelen viselkedés helyett inkább tanuljanak muzsikálni, ismerkedjenek meg a zene varázslatos nyelvezetével és váljanak műértő emberekké. A gyerekotthonokban nem csupán zenél, hanem érdekes történeteken keresztül a zeneirodalommal és zenetörténettel is megismerteti a fiatalokat.

Mindezek mellett mentori feladatokat is ellát az intézményvezető. Egyik diákja, Nagy Richard egészen egy országos tehetségkutató versenyig vitte. Az egykori tanítványt és tanárt ma már komoly szakmai kapcsolat köti össze.