Mindenki ingyen LED-hez juthat
Fotó: Szarka Lajos

Csökkenthet a villanyszámláján és még a környezetvédelemért is tehet az, aki regisztrál az ingyenes lakossági LED-csereprogramra. Nyíregyháza önkormányzata és a CYEB energiakereskedő cég hívta fel a figyelmet a lehetőségre, melynek keretein belül ingyen LED-fényforráshoz lehet hozzájutni. A programhoz való csatlakozás akár néhány perc alatt teljesíthető a ledcsere.hu oldalon.

Mindenki, aki regisztrál a CYEB LED-csereprogramjára, ingyen fényforráshoz juthat az éves áramfogyasztása, az izzók száma és használati ideje alapján. Háztartásonként maximum 65 db izzót kaphatunk. Ezen fényforrások használata jelentősen csökkenti a villanyszámlát, valamint akár 10 éves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel.

„Mindenkinek megadatott ez a lehetőség, úgyhogy ez által a város is gazdagodik kétféleképpen: egyrészt az energiaköltség megtakarításában, másrészt abban, hogy a város levegőszennyezettsége lényegesen csökken ez által is, még zöldebb lesz Nyíregyháza” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyíregyházán akár több száz tonna csökkenést érhetünk el károsanyag-kibocsátás tekintetében.

„Az országban eddig több mint 400 településen lefutott a program. 600-an állnak sorba. Eddig már a kiosztott izzók tekintetében túl vagyunk az 1 300 000 darabon. Ez egy óriási nagy szám” – mondta el Meixner István, a CYEB Kiemelt Ügyfélkapcsolatok igazgatója.

Még lehet jelentkezni a programra, a regisztráció akár néhány perc alatt teljesíthető a ledcsere.hu oldalon.

„Felhívnám azért egy-két dologra a figyelmet, melyet jó, ha előkészítenek, hogy egy menetben meg tudják csinálni ezt a regisztrációt. Elsősorban arra gondolok, hogy legyen mindenki tisztában azzal, hogy otthon milyen foglalatúak az izzóik. Két szabvány van, egy vékonyabb foglalatú és egy vastag foglalatú. Ennél is fontosabb, hogy azon a digitális eszközön, ahonnan a regisztrációt végzik, legyen meg a személyigazolványnak, lakcímkártyának a digitalizált változata, mert ezt csatolni kell. Szintén csatolni kell hozzá kéthavi villanyszámlát is, az is legyen meg!” – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Amennyiben a lakosság jelentős része regisztrál, Nyíregyháza elnyerheti a Zöld Bajnok Címet, mely által minden városlakó, minden átvett izzója után 5 forintot ad a CYEB által egy oktatási intézménynek, melyet kijelöl a város.

Kapcsolódó galéria

Lakossági ingyenes LED-csereprogram - sajtótájékoztató