Mindenki igyekszik tenni valamit a járvány megfékezése érdekében
Mindenki igyekszik tenni valamit a járvány megfékezése érdekében

Mindenki mindenkiért – ez a mottója annak a rovatnak, de hívhatjuk mozgalomnak is, amelyet az Élő Bolygónk internetes portál hirdetett. Olyan pozitív példákat gyűjtenek, amelyek arról szólnak, hogy a veszélyhelyzetben ismerősök, ismeretlenek próbálják segíteni egymást. Van, aki az otthoni tornában segít, mások pedig szájmaszkokat varrnak – hangzott el az M1 Híradójában.

Szinte megállás nélkül készülnek a szájmaszkok a Bács-Kiskun megyei Városföldön. A falu önkéntesei varrják a közösség valamennyi tagjának a maszkokat. Egy hét alatt több mint kétezer darab készült és még több mint ezret varrnak.

Felde Rebeka ingyen felhasználható fitneszvideót készít, amiből mások ötletet meríthetnek. A fiatal edző a maradj mozgásban mozgalom tagja. Azt szeretné, ha minél többen tornáznának otthon. Ezért példát mutat és szabadidejét is igyekszik hasznosan tölteni.

Mutina Ágnes az M4 sport állandó szakértője, Európa-bajnok úszó, és férje, a rövidpályás világ- és Európa-bajnok úszó Bernek Péter jótékonysági aukcióval segíti a koronavírus elleni védekezést. Ők és a hozzájuk csatlakozó úszók különböző relikviáikat árvereznek el. A bevételt a Szent László Kórháznak adják.

Annyi szeretetet kapunk a sportpályafutásunk alatt, hogy ezt viszonozni próbáltuk. Úgyhogy az első ötlet az volt, hogy csak az Ági és az én relikviámat bocsátjuk licitre, de mivel mi nem vagyunk akkora nagy sztárok de a többi úszóval kiegészítve viszont már vagyunk akkora erő, hogy igazán jó összeget össze tudnánk gyűjteni, és ezzel tudnánk segíteni itt a vírus elleni küzdelmet” – mondta Bernek Péter.

Kecskeméten a mentőállomás előtti parkolóban motorosok tisztelegtek az egészségügyben dolgozók és azok előtt, akik a világjárvány idején sem maradhatnak otthon.

A motorosok az Ismerős Arcok Nélküled című számát énekelték, amikor kinyílt a mentőbejáró kapuja, négy villogó autó jelent meg, majd parkolt le az út mellé. Ők így köszönték meg a támogatást és a szeretetet.

Mindenki ott, és úgy segít, ahogy tud. Ezt mutatja meg a Mindenki mindenkiért című rovat, ami az Élőbolygónk weboldalon érhető el. A weboldal a köztársasági elnök ajánlásával indult. Itt bárki ötleteket meríthet ahhoz, hogyan vehet részt a járvány miatt kialakult veszélyhelyzet kezelésében, és hogyan segíthet másoknak.

hirado.hu