Minden mérkőzését megnyerte az AQUA SE a Baby bajnokságban

Egerben ünnepélyes keretek között, a vízilabda sporthoz illő körülmények mellett (nyitott uszoda, ragyogó napsütés, népes lelátó) fejeződött be az Észak-keleti Területi Baby I. Bajnokság 2022/23-as bajnoki sorozata. Az AQUA Sport Egyesület csapata két újabb győzelemmel zárta az évet, és az összes meccsét megnyerve vonulhatott a díjátadóra. A felsőház hármas körmérkőzésén először a Debrecen csapatával (CPVSE), majd Miskolc (MVLC) korosztályos legjobbjai ellen mérkőztek a mieink. Célként azt fogalmazták meg, hogy zárjanak hibátlan mérleggel - hiszen eddig minden meccset megnyertek-, és játsszon úgy a csapat, hogy mindenki lehetőséget kaphasson a mérkőzéseken.


- Magabiztosan kezdtük az első meccset a Miskolc ellen, de a szívós ellenfél a megszerzett kétgólos előnyt, a sok kihagyott helyzetünk miatt, az első negyed végére kiegyenlítette. A sorcserét követően – ez a baby korosztályban kötelező a második negyedben – sikerült minimális előnyt kiharcolnunk, ami erőn felüli teljesítmény volt a második sortól. Ez jó hatással volt a kezdő játékosainkra. Sok helyzetet alakítottunk ki, és ugyan maradtak ki lehetőségeink bőven, mégis sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk. A végén kicsit kiengedve is biztosan nyertük a mérkőzést 15-12-re.  A második mérkőzésünk könnyebb lett a vártnál a CPVSE ellen. Az elejétől kezdve helyzetek sorát dolgoztuk ki, ezeknek egy részét gólra váltottuk, de a lövéseink pontosságával baj volt, viszont jó helyezkedésekkel jól védekeztünk. Csak néhányszor volt eredményes ellenfelünk. Hivatalos eredményszámolás nincs, de végül csaknem négyszer annyi gólt lőttünk, mint ellenfelünk. (11-3). Mindkét mérkőzésre igaz volt, hogy a büntetődobásokkal továbbra is „hadilábon” állunk, viszont a labdaszerzéseinkből a megúszásainkat jól értékesítettük. Gratulálok a CSAPATNAK az egész éves teljesítményéért! – boldogan nyilatkozta Éder Zsolt utánpótlás edző a veretlen évet értékelve.

Az eredményhirdetés igazi örömünnep volt mindenki számára. Szép idő, boldog gyerekek a gyönyörűen felújított, csaknem 100 éves Bárány uszoda partján. Minden játékos aranyérmet kapott! Az érmeket egyik vízilabda legendánk, Szécsi Zoltán 3-szoros olimpiai bajnok kapus akasztotta a gyermekek nyakába, melyről közös fotó is készült.