Kié a legfinomabb hurka-kolbász?

Az eddig regisztrált 17 csapat a mangalica hagyományos feldolgozására vállalkozott, bízva abban, hogy az ő technikájuk a legjobb, az ő hurka-kolbászuk a legínycsiklandozóbb.

A verseny során azonban nem csak a végeredményt, de a csapatmunkát, a böllérek szakértelmét, a hús előkészítését is értékeli a neves gasztronómiai szakemberekből álló zsűri. Délutánra az is kiderül kié a legjobb fogópálinka és forralt bor, no meg hurka-kolbász, vagy éppen a toroskáposzta.

130 cm alatt ingyenes belépés

A belépőjegy és a kóstolójegy is 500 forintba kerül majd. A legkisebbekre is gondoltak a szervezők: a 130 cm alattiak ingyen látogathatják a rendezvényt. A könnyebb eligazodást segíti a rendezvénytérkép, ami ide kattintva megtalálható.

Kóstolás 11 órától

Lesznek melegedő pontok is, s ami a legfontosabb, senki nem marad éhen, hiszen a megmérettetésre jelentkező csapatok nemcsak vágási, húsfeldolgozási és szakács ismereteiket mérik össze, hanem csapatonként 200-200 adag ételt kínálnak majd kóstolásra. A nagyságrendet jól tükrözik a számok: összesen 24 mangalica sertést dolgoznak majd fel február 16-án a Sóstói Múzeumfaluban és ezekből körülbelül 2 tonnányi étel készül el.

Az étkek többsége 11 óra körül lesz kész, ám korábban is lehet majd enni például hagymás vért vagy májat.

Egész nap ingyenes buszjáratok

Jó hír, hogy az önkormányzat jóvoltából és támogatásával február 16-án ingyenes buszjáratok is járnak majd a vasútállomás és Sóstógyógyfürdő között, átlagban 20 percenkénti indulással (a menetrend itt érhető el). A közbenső megállóhelyek Sóstógyógyfürdő irányába a Kossuth u. 9 szám alatt és a Sóstói úti Korház, a vasútállomás irányában szintén a Sóstói úti Korház és a Kelet Áruháznál lesznek. A különjáratot végző autóbuszok külső kijelzőjén „Disznótoros fesztivál” lesz feltüntetve.

Program

6.30 Kapunyitás
7.00 Szúrás

Színpadi programok

8.30 Csapatok bemutatása
10.00 Igrice Néptáncegyüttes, Nyírség Táncegyüttes és az Újfigurás Táncegyüttes a Szikes Zenekar kíséretében
11.00 DJ VASS
12.00 Igrice Néptáncegyüttes, Nyírség Táncegyüttes és az Újfigurás Táncegyüttes
13.00 DJ VASS
14.00 ZENEEXPRESSZ (Márió, Csordás Tibi (ex-Fiesta), Fásy Zsüliett, Komonyi Zsuzsa, Cozombolis)
15.00 Eredményhirdetés (
A zsűri díjazza: a böllérek legjobbját, a legjobb hurkát, a legjobb torost, a legjobb kolbászt, a legjobb fogópálinkát és a a legjobb forralt bort. A legnépszerűbb csapat viheti majd haza a közönség díját.)
16.00 ZENEEXPRESSZ
17.00 DJ VASS
18.00 Rendezvény zárása

Kísérő programok

Játékudvar: fedett körhinta, Euro Jumping, játszóház

Kispiac: füstölt húsok, kürtöskalács, pálinkaházak, borház, faáru, forró téli italok, méz, lekvár, édességek, aszalványok.

Kormányablak busz: A busz délelőtt 10 órától 16 óráig lesz a helyszínen.