Milyen időjárást tartogat nekünk a hosszú hétvége? - Itt a négy napos előrejelzés!
Napsütéses időben lesz részünk.

Napos, kissé szeles tavaszi idővel indul a hosszú hétvége, majd vasárnap és hétfőn már felhők zavarhatják meg a napsütést.

hosszú hétvége tavaszi időt tartogat. Nagypénteken sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadéktól nem kell tartanunk. Az északi-északkeleti szelet ugyanakkor többfelé kísérhetik élénk, keleten és északkeleten erős lökések is. Friss lesz a reggel, 1 és 7 fok közötti minimumokra van kilátás,  délutánra viszont 18 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton is túlnyomóan napos, csapadékmentes időre készülhetünk, ez a nap is alkalmas lesz a kirándulásra. Az északkeleti szelet elsősorban a Dunától keletre eső tájakon kísérhetik majd élénk, északkeleten esetleg erős lökések. A hűvös reggel után délután 18-23 fokot mérhetünk.

 

Húsvét vasárnapján délutántól már valamivel több felhő lehet az égen,de az ország nagy részén továbbra is száraz marad az idő, csupán a késő délutáni, esti órákban északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen kisebb eső, futó zápor. Valamelyest veszít erejéből a szél, már sokkal kevesebb helyen valószínűek élénk széllökések. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 23 fok között alakulhat.

Húsvéthétfő időjárása még bizonytalanságokkal terhelt a nagy időtávlat miatt,viszont a jelenlegi forgatókönyvek szerint esély mutatkozik arra, hogy a napos időt gyakrabban megzavarhatják gomolyfelhők, és helyenként északon, északkeleten kisebb eső, lokális jellegű záporok is kialakulhassanak. Ezzel együtt ezen a napon a keleties irányú szél lehet élénk, néhol esetleg erős. A legmagasabb hőmérséklet többfelé elérheti a 19-21 fokot, de lehetnek olyan körzetei is hazánknak, ahol csak 16-18 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

 

idokep.hu