Mikulás-napi helyesírási versenyt rendeztek az egyetemen 

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete 2023. december 5-én immár hetedik alkalommal rendezte meg a középiskolások számára a Mizser Lajos helyesírási versenyt. A rendezvényen tizenegy középiskola 29 diákja mérte össze a tudását.

A versenyfeladat ebben az évben is egy tollbamondás megírása, valamint egy helyesírási teszt kitöltése volt. A verseny után dr. Minya Károly tartott előadást Petőfi-paródiák címmel, majd Finnországba, Rovaniemibe, a finn Mikulás hazájába vitte el a diákokat egy zenés diasor segítségével.

A megmérettetésen első helyezést ért el Riczu Zsófia (Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, felkészítő tanára Jécsák Judit), második lett Apáti Nándor (Szent Imre Katolikus Gimnázium, felkészítő tanára Gollerné Konyári Irén), a harmadik helyen pedig Tüdős Regina végzett (Luther Márton Evangélikus Kollégium, felkészítő tanára Borza Tünde). Minden résztvevő egy emléklappal gazdagodott, emellett a nyertesek oklevélben, egyedi egyetemi ajándékokban és könyvjutalomban részesültek.