Mikor érkezik a hivatalos értesítés a sikeres felvételiről?
Fotó: eduline.hu

Csütörtök este megkaptátok az sms-t a felvételi eredményéről, de ezt követően úgynevezett besorolási döntést is fogtok kapni arról, melyik egyetemi-főiskolai képzésre kerültetek be. Mégis mikor?

Az Oktatási Hivatal (OH) legkésőbb augusztus 5-ig fog benneteket e-mailben értesíteni arról, hogy már le tudjátok tölteni a határozatot a felvételi felületéről.

Mi lesz ebben a döntésben?

A besorolási döntésben a hivatal megállapítja, hogy – a felvételi jelentkezési kérelmetekben megjelölt és rangsorolt képzések közül – mely szakon értétek el a felvételhez szükséges ponthatárt. Ugyanis a ponthatár alatti felvételi összpontszámmal senki nem vehető fel, viszont a ponthatárt elért jelentkezőt fel kell venni, kivéve, ha a jelentkezési sorrendjében előrébb megjelölt helyre már felvételt nyert, vagy ha a felsőoktatási intézmény a meghirdetett szakot nem indítja el. Arról, hogy mikor nem indítanak el egy meghirdetett szakot, bővebben itt olvashattok.

Az egyetem is küld értesítést?

Igen, ha besorolást nyertetek, az érintett felsőoktatási intézmény felvételi határozatot küld, és tájékoztat benneteket arról, mikor és hol lesz a beiratkozás, illetve megírják az ezzel összefüggő teendőket is. Erre legkésőbb augusztus 8-ig kerül sor.

 

Forrás: eduline.hu