Mesteredző segíti a Sportcentrum munkáját - Vajda Tamás  visszatért Nyíregyházára

A Nyíregyházi Sportcentrumot segíti a jövőben Vajda Tamás. A mesteredző feladata lesz, hogy segítse a szakágnál dolgozó trénerek munkáját, és új edzőket neveljen. Vajda Tamás tanítványai számos érmet szereztek nemzetközi versenyeken. 

Szabó Tünde, Kovács Rita, Risztov Éva. Csak néhány úszó azok közül, akik olimpián, világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon szerepeltek sikeresen. Közös bennük, hogy egykoron mindhármuknak volt az edzője Vajda Tamás. A tréner visszatért Törökországból Nyíregyházára, és a jövőben a Sportcentrumot is segíti. Mivel a Nyíregyházi Egyetemen tanít, így a szakemberképzésben nagy szerepe lesz. 

- Négy olimpián, négy VB-n és hat EB-n voltak versenyzőim, felnőtt korosztályban tíz érmet nyertek. Szinte mindent a sportnak köszönhetek, az úszásnak köszönhetően kerültem be a felsőoktatási képzésbe is. Most szeretném átadni a tudásomat - mondta Vajda Tamás egyetemi koordinátor. 

A Sportcentrum úszó szakága bízik abban, hogy a szakembernek köszönhetően néhány éven belül több fiatal edző is csatlakozik a Sportcentrumhoz. 

- Mindenképpen kell 2-3 év, hogy ennek látható eredménye legyen, de bízom abban, hogy már idén találunk olyanokat, akikkel elkezdhetjük a közös munkát. Ha 2-3 edzőt tudunk nevelni, akkor már eredményesen dolgoztunk - mondta Urbin Tamás szakágvezető. 

A következő hetekben elkészülhet az új uszoda is a Continental Aréna mellett. A szakemberek azt remélik, megnő az érdeklődés a sportág iránt. A fiataloknál pedig a legújabb edzésmódszereket szeretnék alkalmazni. 

- Mindenképpen fontos, hogy megismerjék azokat a módszereket, melyekkel el lehet jutni a világ élmezőnyébe is. Természetesen nem csak ez a cél, a kisebb eredmények is számítanak, annak is örülünk, ha sokan sportolnak nálunk, csak azért, mert szeretnek mozogni -  mondta Sitku Ernő sportigazgató. 

A Sportcentrum a közelmúltban Kovács Ritával is megállapodott, így a versenyzők egy részével a jövőben ő dolgozik edzőként.