Messi fan vagyok, de Lewandowskinak kellett volna kapnia az Aranylabdát

Nagy vihart kavart az idei Aranylabda díjátadás. Lionel Messit hetedszer választották meg a legjobb labdarúgónak. A nyíregyházi Rudolf Gergely szerint idén a lengyel Lewandowski jobban megérdemelte volna a díjat. 

Továbbra sem csitulnak a kedélyek az Aranylabda körül. Lionel Messi szoros szavazás után hetedszer vehette át az év legjobb labdarúgójának járó elismerést. Sokan a tavaly egyértelműen legjobb lengyel Robert Lewandowskit várták befutónak, aki 2020-ban csak azért nem lett aranylabdás, mert 2020-ban a járvány miatt nem adták át a díjat. A nyíregyházi, 28-szoros válogatott játékos, Rudolf Gergely is a lengyelnek ítélte volna oda az elismerést, Messi mellett szerinte a Copa America győzelem szólt elsősorban. 

- Messi fan vagyok én is, nagyon szeretem a játékát, a cseleit, de úgy érzem, idén Lewandowskinak kellett volna kapnia az elismerést. Messi a válogatottal Copa Americát nyert, gólkirály lett a tornán és a spanyol bajnokságban is, de ősszel keveset mutatott a PSG-ben. Lewandowski ontotta a gólokat, nálam ő lett volna a befutó – mondta Rudolf Gergely 28-szoros válogatott játékos.  

A díjátadó óta korábbi ismert játékosok is hasonló véleményen vannak. Lewandowski 67, Messi 109 percenként lőtt gólt az előző évben. A lengyel válogatott támadót az vigasztalhatja, hogy őt választották a legjobb csatárnak.