Mesevilág és nagybetűs karácsonyi hangulat Nyíregyházán

A meghitt hangulat azonban nemcsak a Kossuth térre, hanem a Városháza dísztermébe is beköltözött: A hópihék ünnepi fényben című kiállítás kétségtelenül a fagyos hideg ellenére is melegséget hoz mindenki szívébe.

Ünnepi köntösben, varázslatos karácsonyi hangulatban láthatják az érdeklődők a Városháza dísztermét. Gerliczki Zoltán, nyíregyházi virágkötő mester, enteriőrtervező egy nem mindennapi kiállítást álmodott és valósított meg: a virágkötészeti készítmények, térdekorációk, térinstallációk között egy karácsonyi mesevilágban sétálhatunk.

Kismozdonytól az angyalszárnyig

A kiállításon láthatók díszített karácsonyfák hagyományos és egyedi kézműves technikákkal készítve, ünnepi asztaldíszítések, különböző adventi koszorúk, kismozdony, kisautó, torták és karácsonyi sütemények (sütemények – Nádas Hajnalka jóvoltából). Sőt! Egy közel 2,5 méteres angyalszárnyat is megcsodálhatunk, ami papírból, tollakból, szárított növényi részekből készült. A különböző karácsonyi díszek inspirálólag is hatnak a nézőkre saját otthonuk ünneplőbe öltöztetéséhez. A hópihe motívum végigvonul, mint tematika a teljes kiállításban, a fagyos hideg ellenére mégis melegséget hozva mindenki szívébe. Gerliczki Zoltán azt mondja, kiállításával hangulatokat, érzéseket szeretne átadni a közelgő ünnep kapcsán. Ehhez pedig nem fér kétség, hogy sikerül is, hiszen a megnyitás óta már százak élvezték a nagybetűs karácsonyi hangulatot a Városháza dísztermében.
A tárlat megtekinthető 2018. december 16-áig a Városháza dísztermében. Nyitvatartás: hétköznap 9–19 óráig, hétvégén 10–19 óráig. Csoportos bejelentkezés (hétköznap): +36-20/420-1583.

Ételosztás városunkban

Az adventi vasárnapokon önkormányzati forrásból több helyszínen osztanak ételt Nyíregyházán. Jövő héten:
December 9-én a Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete Nyíregyháza, Érkert Rendőrőrs előtti területen 11.00 órától, valamint a Stadion utcán, a Micimackó Bölcsőde előtti parkolóban 12.30-tól töltött káposztával várja a rászorulókat.