Meseautó casting a Móricz Zsigmond Színházban – Kiválasztották a szerencséseket

A Hello Dolly és a Sherlock Holmes után ismét Nyíregyházán rendez Szente Vajk, aki Gál Béla 1934-es legendás fekete-fehér romantikus játéka, a Meseautó forgatókönyvéből készített 2016 novemberében musicalt a Madách Színház színpadára, Galambos Attila és Bolba Tamás közreműködésével. Ezt az előadást hozza el csapatával a jövő évadban Nyíregyházára.

Sokat gondolkoztunk azon, hogy a 30-as évek legnagyobb slágereit használjuk-e az előadásban, vagy új dalokat írjunk a történethez.

– szólt az előkészületekről a rendező.

A Meseautó castingjának egyik szerencsés jelentkezője, Labanc Máté.

Végül az utóbbi mellett döntöttünk, mert azt éreztem, hogy sokkal jobban szervesül a történethez egy olyan dal, ami segíti a cselekményt, segít kibontani egy-egy személyiséget. Éppen ezért sokkal fontosabb az, hogy új, a szituációhoz illő dalokat írjunk, így történt ez Bolba Tamás nagyszerű dalaival. Ezzel együtt Márkus Alfréd Meseautó című száma elhangzik természetesen az előadásban.

A musical szabályai szerint épül fel a darab, persze kihasznál minden lehetőséget a siker érdekében. A színház felhívásában 10-11 év körüli fiúkat keresett gyerekszereplőnek.

A filmváltozatban is van a főszereplő lánynak, Kovács Verának egy kisöccse, Pistike, aki ott a cukorka bolt környékén tevékenykedik. Mi ezt a szerepet egy kicsit felülírtuk, egy igazi zseni srácot írtunk, akinek rettentő gyorsan forog az agya, elképesztő fejszámolási trükkökre képes. Ezzel együtt birtokában van azoknak a rosszcsont gesztusoknak, ami egy 10 éves fiút kell, hogy jellemezzen. Ezt fogjuk most castingolni.

– jelezte a felhívás célját Szente Vajk.

A másik szerencsés jelentkező, Lakatos Bence.

A meghallgatásra 11 fiatalember érkezett. Közülük kettőt választottak Pistike szerepére, hiszen váltott szereposztásra készül a stáb. A jelentkezők között természetesen volt, akinek van már színházi előélete is.

Egyszer nyáron voltam a Mamma Miában előadó, illetve a faluban, ahol élek, szintén előadtunk egy Mamma Miát, és én voltam az egyik akrobata gyerek. Csináltam hátraszaltókat is! Visszatapsoltak, és az nagyon nagy öröm volt számomra. Ezért gondoltam, hogy jelentkeznék.

– nyilatkozta a casting egyik résztvevője.

Muzikális és virtuóz színészek dolgoznak Nyíregyházán, így könnyű volt kiosztani a szerepeket. Májusban olvasópróba, majd szeptember közepén Meseautó premier lesz a Móricz Zsigmond Színházban.


Matyasovszki Edit

Fotók: Móricz Zsigmond Színház