Melegedés jön hét közepére – Csütörtökön 10 fok is lehet

Kedd virradóra a legtöbb helyen 0, -7 fokig csökken a hőmérséklet, de az Északi-középhegység térségében -10 fok körüli minimumok várhatóak. Itt délután is fagypont körül alakul a hőmérséklet, másutt 1-6 fok közé melegszik a levegő. A hőérzetünket viszont jelentősen csökkentheti a szeles idő, az északnyugati légmozgás erős, viharos marad, északnyugaton 70-80 km/h-t meghaladó széllökések lehetnek.

Elszórtan alakulhatnak ki hózáporok, nyugaton egy-egy zápor. Szerdán kevesebb helyen valószínű csapadék, főként keleten eshet kevés eső, északkeleten akár havas eső, hó. A nyugati és középső megyékben pedig hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Még több helyen lesz élénk, erős lökésekkel kísért a nyugatias szél, de a viharos erejű légmozgás megszűnik. Délután 3-10 fokig melegszik a levegő, délnyugaton lesz melegebb.

Csütörtökön a déli, délnyugati megyékben már elérhetjük a 11-12 fokot.

Északon, északkeleten lesz hűvösebb, ahol 3-6 fok között alakulnak majd a maximumok. Napközben száraz idő valószínű, hosszabb napos időszakokkal. A meleg levegőt szállító délnyugati szél az ország déli felén élénk, erős lehet.

Estétől többfelé eshet, pénteken elszórtan várható eső, északkeleten havas eső eshet, ekkor már több felhő lesz felettünk. A szél veszít erejéből, legfeljebb néhol lehet élénk, nappal 3-10 fokot mérhetünk.


Forrás: idokep.hu