Megyei katasztrófavédelem: elindulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról
Fotó: Baktalórántháza KŐ

Baleset miatt érkezett tegnap segélyhívás. Árokba sodródott egy személygépkocsi a leveleki Rákóczi utcában, kedd kora délután. A járműben csak a sofőr utazott, aki beszorult.

A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót és feszítővágó berendezés segítségével kiemelték a beszorult személyt, majd átadták a mentőszolgálatnak. A helyszínen félpályás útzár volt érvényben. A rendőrségi helyszínelést követően, a sérült jármű elszállításáról a tulajdonos hozzátartozója gondoskodott.

Az utak, útburkolatok többsége csúszós megyénkben is - fokozott óvatossággal érdemes közlekedni! A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban ködös idő, valamint havas eső várható térségünkben. 

Elindulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Ha elkerülhetetlen az utazás, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el! Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt, arra az esetre, ha elakadnának, vagy hosszabb ideig kellene várakozni.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t! Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android, és iOS operációs rendszerű eszközökre.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig az http://utinform.hu/-n olvashatnak.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság