Megyei Főügyészség: a börtönből a bíróság elé áll a belvárosi gépkocsifeltörő
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt - a jelenleg is lopás miatt börtönbüntetését töltő - középkorú férfit, aki 2018 decembere és 2019 márciusa között a megyeszékhely belvárosában tört fel parkoló gépkocsikat, és szerzett meg belőlük különböző értékeket.

A nyíregyházi férfi nem sokkal börtönből történő szabadulását követően, hogy magát fenntartsa folytatta bűnöző életmódját. Nyíregyháza belvárosában olyan parkoló gépjárműveket szemelt ki, amelyekben tulajdonosaik benne felejtették táskáikat, és azokat jól látható helyen, az üléseken hagyták. Az elkövető egy gyors mozdulattal, ököllel betörte az autók ablakát, és az „anyós", vagy a hátsó ülésről kiemelte az értékekkel teli kézitáskákat. Azokból a készpénzt és a telefont kivette, az iratokat és egyéb számára értéktelen tárgyakat eldobálta, ezzel - a bosszúságon kívül - több tízezer forint kárt okozva a sértetteknek.

Az ügyészség az elkövetővel szemben a legszigorúbb szabadságvesztés – fegyház büntetés - kiszabását indítványozza, és felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy ne hagyjanak értékeket parkoló gépjárműveikben.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség