Megünnepelték a Víz Világnapját a nyíregyházi óvodákban

– A természet szeretetére nevelés kiemelkedően fontos az óvodai mindennapokban, így a Víz Világnapja is előtérbe került az utóbbi időben – mondta Huszti Valéria, a nyíregyházi Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményének óvodapedagógusa.

 

VIZES ÖRÖMÖK

 

A Víz Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet környezetünk védelmére, ezen belül pedig a Föld vízkészletének megóvására. Ezt már gyermekkorban is erősíteni próbálják az óvodapedagógusok, így a nyíregyházi Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye is nagy hangsúlyt fektetett az előkészületekre. Zöld óvoda révén a kiscsoportos korosztálytól kezdve a nagycsoportosokig mindenki versekkel, mondókákkal, rajzokkal és kézműves alkotásokkal várta a Víz Világnapját, készültek origami hajók, vizes képek – sőt, voltak, akik az ujjbegyükkel készítettek festményt. A gyerekek kivetítős előadás által megismerkedhettek Nyíregyháza nagyobb tavaival, szó volt Sóstóról, a Bujtos területéről és a Szelkó-, valamint a Hosszúháti-tóról is.

 

NAGY MEGLEPETÉS VOLT SZÁMUKRA AZ ÁLLATKERESKEDÉS FELFEDEZÉSE

 

A Pillangó nagycsoport a keddi napsütésben úgy határozott, közelebbről megismerkedik a vizek élővilágával, így a gyerekek nagy örömére útra keltek a nyíregyházi kisállatkereskedésbe. A séta alatt is számos információval lehettek gazdagabbak a csemeték, megfigyelték a víz tisztító és szomjoltó tulajdonságát. A kereskedésben egy külső tóban és belső akváriumokban is lehetőségük nyílt a különböző vízi élőlények megtekintésére, a színes halak és békák lázba hozták a legkisebbeket is. Balogh Ádám elmondta, hogy számára legjobban az aranyhalak tetszenek, kedvence a Némó című mesefilm. Páll Olivér is nagy érdeklődést mutatott uszonyos barátaink felé, sokat kérdezősködött az akvárium működéséről. A lányok, elmondásuk szerint, inkább rajzolni szeretik a vízben élő lényeket, mert olykor elengedhetik képzelőerejüket és sellőket varázsolhatnak a papírlapra.

 

A VÍZ VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL A BUJTOSI-TÓNÁL JÁRTUNK... (Gyermekek Háza Déli Óvoda Kincskereső Tagintézmény)
Óvodánkban szívügyünknek tartjuk a természet- és környezetvédelmi jeles napok számon tartását... A cikk folytatása ITT.


VÍZ VILÁGNAPJA (Gyermekek Háza Déli Óvoda Tünde Úti telephely)
Óvodánkban mindenki kék ruhát öltött magára, megtisztelve az emberi élet és élőlények számára oly fontos természeti elemet, a vizet... A cikk folytatása ITT.


VÍZ VILÁGNAPJA (Gyermekek Háza Déli Óvoda Rozsrétbokor telephely)
A Víz Világnapja kapcsán heti tevékenységeink a „víz” körül forognak... A cikk folytatása ITT.

Szöveg és fotók: Farkas Fanni