Megújult parkoló a Dunapack előtt - Több mint 2000 négyzetméter kapott szilárd burkolatot
Fotó: Trifonov Éva

Új, több mint 2000 négyzetméteres parkoló épült a Dunapack nyíregyházi gyárának bejáratánál. A beruházás több mint 60 millió forintba került, melynek közel felét a cég, a többit az önkormányzat biztosította. A parkolókat a közeli óvodába érkező szülők is használhatják. 

Az eddigi kavicsos parkoló helyett egy új, aszfaltozott terület várja mostantól a Dunapack Kft.-hez érkezőket. Másfél hónap alatt több mint 2200 négyzetméternyi terület kapott szilárd burkolatot, ahol 85 parkolóhelyet alakítottak ki. A beruházás 60 millió forintba került, ebből 26 milliót a Dunapack, 34 milliót az önkormányzat állt. A nyíregyházi cégekkel jó kapcsolatot ápol a város vezetése. 

- Már régóta felújításra szorult ez a parkoló, melyet a dolgozók mellett az itt lévő óvodába érkező szülők is használnak. Most egy közös partneri együttműködéssel sikerült a beruházást megvalósítani. Ez is bizonyítja, hogy a város és a nagy cégek között remek a kapcsolat - mondta  Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

A Dunapack számára fontos a társadalmi szerepvállalás, és a dolgozók valamint a partnercégek képviselői is jobb körülmények között hagyhatják a gépkocsikat. 

- Nagyon fontos, hogy visszaadjunk valamit a városnak. Ugyanakkor a megújult környezetbe érkező dolgozók is jobban vigyáznak a cég értékeire, ha jobb körülmények között lehetnek, mindenki egy kicsit magáénak érzi a gyárat, és sokkal jobban vigyáz rá - mondta Vágó Attila, a Dunapack Kft. nyíregyházi gyárának ügyvezető igazgatója. 

A Tünde utcán jelentős a forgalom az iparterület miatt. Nyíregyháza Önkormányzata uniós forrás segítségével 2018/2019-ben 2,5 km hosszan felújította a Tünde utcát, valamint kerékpárút épült, ezzel is segítve az itt dolgozók életét. Falújításra kerültek a járdák is, melyek ma már a mozgáskorlátozottak számára akadálymentesek. A fejlesztések több mint 500 millió forintba kerültek. Korábban a csapadékvíz elvezetést korszerűsítették, két éve pedig a Lujza utca is megújult. A jövőben további fejlesztések várhatók, a Dunapack pedig már jelezte, csatlakozik a város fásítási programjához. 
 

Kapcsolódó galéria

Parkoló átadás a Dunapack előtt