Megújult az Alvégesi Művelődési Ház – Hamarosan madárkiállítás és retro bál is lesz!
Fotó: Szarka Lajos

Több mint 100 millió forint értékben korszerűsödött az Alvégesi Művelődési Ház. Megújult tetővel, felújított fűtésrendszerrel, új nyílás-zárókkal és akadálymentes feljáróval várja a jövő héttől a vendégeket.

Az önkormányzat 268 milliós TOP-os pályázatot nyert tavaly decemberben „Nyíregyháza 3 közösségi színterének infrastrukturális fejlesztésére” címmel. Ennek egyik eleme a most átadott Alvégesi Művelődési Ház.

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta:

Várhatóan december végére kész leszünk. Funkcióváltás nem lesz, de ott is teljesen megújul az épület kívül-belül. Nyílászárók, fűtés, lámpák. Úgy gondolom, hogy sokkal inkább ki fogjuk tudni használni, mint eddig, mert egy statikai megerősítést is kap az épület. Nagyon szép, látványos épületről beszélünk egyébként, az is megújult színterünk lesz.

101 millió forint feletti összegből 39 milliós az önkormányzati hozzájárulás, melyből nyáron megújult a Váci legnagyobb és talán legrégibb intézménye a Honvéd utcán. 

Dr. Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő kiemelte:

Ez egy olyan épület, mely közel 70 éve épült. Maximálisan kihasznált művelődési háza a városrésznek, de nem csak a városrész használja, hanem a város más területén élők is, civil szervezetek, egyesületek, tánccsoportok, sportesemények is helyet kapnak itt. Ez az épület valóban megérett egy felújításra.

A táncos és sportrendezvényekről, amatőr galériáról híres épület tetején az azbeszt tartalmú pala helyére fémlemezfedés került. Elektromosan mozgatható hőszigetelt tetőtéri ablak, acéllemez lapradiátorok és termosztatikus szelepek, műanyag nyílászárók, homlokzati hőszigetelés, nemes vakolat, akadálymentes mosdó és feljáró is szerepelt a munkák között.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester azt is hozzátette:

Végre azok a terek, amelyekbe emberek jönnek a Malomkertből vagy a környékéről, olyan terekké válnak, amibe kellemes bejönni. Fontos, hogy olyan érzetük legyen, ami azt mutatja, hogy azért itt több mint 100 millió forintot felhasználtunk azért, hogy ez a 70 éves épület megújuljon. Pontosan a mai világ generációja az, amely jogosan várja el azt, hogy ha bemennek bármilyen középületbe, az felújított, korszerű legyen.

Az Alvégesi Művelődési Ház a jövő hétvégén madárkiállítással, majd az azt követő szombaton retro bállal köszönti az intézmény vendégeit.

Kapcsolódó galéria

Felújították az Alvégesi Művelődési Házat