Megújult a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnoka

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnokának felújítási munkálatai során. Az 1100 négyzetméteres terem a régi, betonra fektetett vékony sportburkolat helyett új, a sportolásra alkalmas parketta burkolatot kapott. Emellett a falakat is megújították, valamint egy motoros elválasztó függönyt is beépítettek, ezzel több foglalkozást is tarthatnak egy időben a tornacsarnokban.

További képekért kattintson a fotóra!

A versenysport kiszolgálására egy eredményjelző is helyet kap a létesítményben. A beruházás 30 százalékos önkormányzati támogatással, 70 százalékban a TAO-s felajánlásokból valósulhatott meg.

 

ÚJABB CSARNOK A VÁROS SPORTÉLETÉBEN

 

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője elmondta, az 500 nézőt befogadó csarnok a Continental Aréna kisegítő létesítménye is lehet, hiszen jók az öltözők, a vizesblokkok, és már a küzdőtér is megújult. Az 50 millió forintos beruházással sokat nyert a város sportélete. A felújított tornacsarnokban kézilabda-, röplabda- és kosárlabdapályákat festenek fel. Az első számú a kézilabda, hiszen a terem méretéből adódóan elsősorban ennek a sportágnak az utánpótlását és csapatait szolgálja majd, de persze helyet kapnak más szabadidős programok is.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)