Megújult a Robinson domb - Négy tornyú mászóvár és iker óriáscsúszda is épült
Fotó: Szarka Lajos

Száz százalékos, vissza nem térítendő európai uniós pályázati forrásból újult meg a Robinson domb. Új, korszerű négyfunkciós mászóvár épült, alatta esést csillapító gumilap burkolattal. Ezen kívül óriás ikercsúszdát telepítettek és megtörtént a domb déli lépcsősorának, illetve a szánkópályának a rekonstrukciója is. 

Júliusban kezdődött a Robinson domb felújítása, szeptemberre pedig be is fejeződött, így ünnepélyes keretek között adta át a családoknak dr. Kovács Ferenc, nyíregyháza polgármestere és dr. Veisz Katalin önkorkormányzati képviselő. A pályázat 43 és fél millió forintból valósult meg, ebből 20 millió forint volt önkormányzati forrás. A városvezetés kiemelt célja közösségépítés.

A közösségek támogatása, építése a városvezetésnek az elmúlt kilenc évben mindig kiemelt célja volt. Ezért is adtunk be egy pályázatot, ahol nyertünk három elemre való fejlesztést összesen 268 millió 100 ezer forintot. Az egyik ilyen a Robinson domb, a másik a Kölyökvár, illetve az Alvégesi Művelődési Ház.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A Robinson dombon a fejlesztés során új, korszerű, négytornyú mászóvár épült, esés csillapító gumiburkolattal, a vár melletti szánkópálya rézsűjére egy 4  méter magas, 13 méter hosszú ikercsúszda került, megvalósult a játszótér zöldfelületének helyreállítása. Ezek mellett megtörtént a domb déli lépcsősorának és a szánkópályának a rekonstrukciója is.

Mindezekkel együtt egy valóban élvezhető, gyönyörű szabadidő központ alakult ki, amit remélem nagyon sokan fognak élvezni, hisz eddig is nagyon nagy volt a látogatottsága a kondiparknak, a játszótérnek, télen pedig a Robinson dombnak, mint képviselő büszke lehetek erre a fejlesztésre.

– mondta el dr. Veisz Katalin, önkormányzati képviselő.

A pályázat részét képező másik két közösségi tér is hamarosan elkészül és átadásra kerül a tervek szervek szerint.

Kapcsolódó galéria

Robinson domb átadó