Megújul az Orgona utca – Jól halad a felújítás a Kertvárosban
Fotó: Szarka Lajos

Hamarosan elkészül az Orgona utca felújítása. A beruházást valamivel több mint 106 millió forint önkormányzati forrásból biztosítja a városüzemeltetési társaság. A NYÍRVV az Orgona utca környéki utakat már felújította az elmúlt években, a közelben lévő nagy üzemek miatt jelentős a teherforgalom is.

Napközben is forgalmas az Orgona utca, időszerű volt a szakasz korszerűsítése. A felújítási tervek már két éve elkészültek, az anyagi forrást viszont csak most tudták biztosítani. A környék útjait már felújította korábban a városüzemeltetési társaság, így a város ezen a részén is gyorsabb és biztonságosabb a közlekedés. Az Orgona utca felújítása fontos eleme volt az idei terveknek.

„A korábbi évek fejlesztései során a Bottyán János utca felújításra került, kiépült a Rókabokori út, és ezzel a felújítással most már a Simai út és a nyugati elkerülő között egy teljesen felújított és újonnan kiépített útszakaszon lehet majd közlekedni. Nyilván ezen a szakaszon a Kertvárosban lévő ipari létesítmények és a nagy üzemek teherforgalma is bonyolódik, úgyhogy forgalmas és terhelt útszakaszról beszélünk” – közölte Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

A felújítást önkormányzati saját forrásból biztosítja a NYÍRVV, a kivitelezési költség kicsit több mint 106 millió forint. A munkálatok október elején kezdődtek, a szerződés szerinti befejezési határidő december 23-a. A társaság addig is az ott lakók és az arra közlekedők türelmét kéri, az útfelújítások helyszínén és idején körültekintően, az ideiglenesen kihelyezett korlátozó táblákat figyelembe véve közlekedjenek az autósok és a gyalogosok egyaránt.

Felújítások több helyszínen

A városüzemeltetési társaság ebben az évben is próbált minél több útszakaszt felújítani vagy kialakítani, nyáron elkészült a Gálya utca, folyamatban van a Felhő utca és a Felhő köz aszfaltútjának a kiépítése. Befejeződtek a munkálatok a Bujtos, a Csillag, a Nyírfa és a Tábor utcán, illetve korszerűsítették a Törzs utcai kerékpárutat. Egy további szakasz felújítása van még hátra, a sulyánbokori bekötőúté. A járvány miatt újratervezték az idei évi költségvetést, több utca munkálatait az átcsoportosítások után tudták finanszírozni.