100000 fekvőtámasz a cél - Válogatott sportolók, ismert emberek is csatlakoztak

100 000 fekvőtámasz végrehajtására indított kezdeményezést Roma Ádám. A nyíregyházi pedagógus az egyik közösségi oldalon hirdette meg a programot, és azóta több százan csatlakoztak. Több mint 80 000 karhajlítást már teljesítettek is. 

A női vízilabda válogatott, a 4 for Dance, a Nyíregyháza Spartacus és válogatott birkózók is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melyet Roma Ádám indított. A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének pedagógusa mindent megtesz, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot és a mozgást, mivel ő maga is rendszeresen sportol. Ezúttal az egyik közösségi oldalon egy csoportot indított, a cél pedig 100 000 fekvőtámasz végrehajtása. 

- A Magyar Speciális Olimpiai Szövetségtől jött az ötlet. 2019-ben össze kellett gyűjteni 2019 km-t egyénileg vagy csapatban, és akkor a diákjaimmal beszálltunk. Ezt gondoltam tovább, hogy ebben a járványos helyzetben mit lehetne tenni, és ezt találtam ki. A fekvőtámasz egyszerű, otthon is elvégezhető, még átöltözni sem kell hozzá. Nagy öröm számomra, hogy ennyien csatlakoztak - mesélte Roma Ádám pedagógus. 

A kezdeményezés hatalmas sikert aratott, és már kibővült felülésekkel is. Kezdetben a tanítványok csatlakoztak elsőként, majd ahogy híre ment, ismert közéleti szereplők, sportolók is rendszeresen végezték a karhajlításokat. Már több mint 80 000 fekvőtámaszt regisztráltak, még a Mikulás is lenyomott néhányat. Az iskolában is folyamatosan támogatták a csoportot. Roma Ádám ezzel a kezdeményezéssel is szerette volna elérni, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára, és közösen vészeljük át ezt a nehéz időszakot. Már tavaszra is vannak olyan tervei, melynek célja a közösség megmozgatása.