Megújul a Szarvas utca - Kerékpárút és járda is épül, jobb lesz a csapadékvíz elvezetése

Megújul a Szarvas utca Vécsey köz – Móricz Zsigmond utca közötti szakasza. Biztonságosabb lesz a közlekedés, és a csapadékvíz elvezetés is jobb lesz. A munkálatok júliusban kezdődtek, és várhatóan novemberig tartanak. A fejlesztésnek köszönhetően kerékpárút is épül. 

Folyamatosan dolgoznak a munkagépek a Szarvas utca Vécsey köz-Móricz Zsigmond utca közötti szakaszán. Júliusban kezdődött az a közel 140 millió forintos fejlesztés, mely Európai Uniós támogatásból valósul meg. A fő cél, hogy a gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek legyenek. Megújul az útburkolat, akadálymentes lesz a járda és kerékpárút is épül. A városrész önkormányzati képviselője, Tormássi Géza is megtekintette a munkálatokat. 

- 245 méter új gyalog-kerékpárút épül, és 430 méter hosszan megújul az út, illetve a csatlakozó utak. Ez az itt közlekedőknek nagy könnyebbséget jelent majd - mondta Tormássi Géza önkormányzati képviselő.

Jelenleg a kerítésáthelyezések és a csapadékvíz elvezetés előkészítése zajlik. A kivitelező erre nagy hangsúlyt fektet, mivel a nyári záporok megszaporodtak, ilyenkor pedig a vízelvezetés kulcsfontosságú. 

- Nagy zivataroknál itt sokszor megállt a víz, ezért is van szükség az elvezetés megújítására. Figyelembe vesszük a környezetvédelmet is, így a csövek fektetésénél figyelünk a meglévő fákra, hogy amennyit csak tudunk, megtartsunk - mondta Kovács Gábor a Swietelsky Magyarország Kft. Miskolci Főmérnökség építésvezetője. 

A következő napokban kezdődik a meglévő szegélysor bontása, és a több mint 1600 méter hosszú új szegély építése. A kivitelezés alatt forgalomelterelésre nem kell számítani, félpályás lezárás mellett történik a felújítás. A munkálatok várhatóan novemberben fejezőnek be. 

Kapcsolódó galéria

A Szarvas utca is megújul