Idén is lesz Nyugdíjas Ki Mit Tud és az Idősek Világnapja alkalmából ünnepség!

Tavaly ősszel is ingyen látogathatták az Állatparkot a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

A térítésmentes állatparki séta nagy sikerű volt egy évvel ezelőtt, így a keddi Idősügyi Tanácson többek között arról is értekeztek, hogyan és mikor szervezhető meg idén a népszerű program – a séta várhatóan szeptember végén lesz.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester hozzátette:

Az Idősek Világnapja is közeleg, október elsején lesz, ott egy nagy meglepetéssel készülünk – a Continental Arénában lesz 16 órától ez az alkalom. Van már egy szokásos menet, polgármesteri köszöntő, majd köszöntések és most hívunk egy olyan művésznőt, aki azt gondolom, hogy az idősek körében méltán népszerű.

A rendezvény előzetes plakátját is bemutatták az Idősügyi Tanácson – idén Pitti Katalin operaénekes műsorát láthatják-hallhatják majd a szépkorúak. De lesz még a közeljövőben más program is, amely az időseknek, idősekről szól.

Petneházyné Bugán Magdolna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság igazgatója kiemelte:

A Nyugdíjas Ki Mit Tud hetedik alkalommal kerül megrendezésre. Próza, zene, ének és tánc kategóriában. Ez egy kulturális seregszemle, hiszen a nyugdíjas előadókkal mind a szabadtéri rendezvényeken, mind a művelődési házakban, mindenütt találkozhatunk, de most az utolsó Ki Mit Tud óta eltelt egy év, így egy egész esztendő új termését mutatják be a nyugdíjasok.

A nyugdíjasok kulturális seregszemléje október 10-én lesz a Váci Mihály Kulturális Központban. Az értekezésen többek között arról is szóltak, a nyugdíjasok javasolnak egy Kossuth téri kerékpárutat. Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára elmondta:

Most hoztunk egy berajzolt térképet is. Szerintünk szépen körbe lehetne kerékpározni a teret, nem kellene a közepén áthajtani. Sokszor a tömegbe is bemennek a kerékpárosok annak ellenére, hogy ez már le van szabályozva.

Az Idősügyi Tanácson elhangzott, hamarosan teljesen megújul a több nyugdíjas egyesületnek is otthont adó CivilHáz.

Kapcsolódó galéria

Az Idősügyi Tanács szeptemberi ülése