Megújul a Sóstói Múzeumfalu – A Szent Iván Éj lesz a zárás előtti utolsó nagy rendezvény

A Sóstói Múzeumfalu innovatív fejlesztésére az önkormányzat 688 millió forintot nyert pályázaton, amelyhez még plusz 100 milliós állami forrást is kaptak. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, a beruházásra a múlt magyar kultúrához méltó megőrzése érdekében van szükség, és ezzel egy nyugat-európai színvonalú skanzent szeretnének kialakítani, ezt már az intézmény bejárata is jelzi majd.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Tovább sétálva új utakat találnak, amelyeken nem lesz kátyú vagy sár. Az állományvédelem keretében felújítják az épületek egy részét, megújul a faluközpont, a színpad és a nézőtér, de új iroda és raktár is épül, amelyben az 50 ezer műtárgyat biztonságosan tudják elhelyezni.

A Szent Iván éjt még megrendezik

A múzeumfalu a beruházás miatt július elsején bezár és a tervek szerint tíz hónapig, a jövő év kora tavaszáig tart a munka. Ebben az időszakban csak a Pálinkaházat és a mögötte lévő Jánkmajtisi portát látogathatják az érdeklődők.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Szabó Sarolta igazgató bejelentette azt is, hogy az utolsó nagy rendezvény június 23-án a Szent Iván Éj lesz. 21 óra 20 perckor tűztánccal várják az érdeklődőket, majd a Bagossy Brothers Company ad koncertet. Ezt követően a Nyírség Táncegyüttes szórakoztatja a közönséget, éjfélkor pedig idén is megtartják a tűzügrást.

Üzenj a falunak

A múzeumfaluban a bezárás előtt június 16-tól Üzenj a falunak elnevezéssel kampányt indítanak és kedvezményes áru látogatást kínálnak. A felnőttek 800, a diákok és a nyugdíjasok 350 forintért léphetnek be.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A jegy mellé egy zsinórral ellátott cetlit is kapnak, amelyre ráírhatják a jövővel kapcsolatos ötleteiket, és felakaszthatják egy fára. A véleményeket és javaslatokat összegyűjtik és felhasználják a fejlesztések során.


Szoboszlai Tibor