Megújul a Robinson domb – Négy tornyú mászóvár és iker óriáscsúszda is épül
Fotó: Trifonov Éva

Száz százalékos, vissza nem térítendő európai uniós pályázati forrásból újul meg a Robinson domb, másik két nyíregyházi közösségi térrel együtt. A fejlesztés során új, négytornyú mászóvár és iker óriáscsúszda is épül. Ezen kívül felújítják az Alvégesi Művelődési Házat és a Kölyökvárat is.

Szoktam hintázni, libikókázni és nagyon várom, hogy felújítsák.

Szalai Marcell szinte minden nap a Robinson dombon játszik és már nagyon várja, hogy elkészüljön az új játszótér. Egy európai uniós pályázatnak köszönhetően, Nyíregyháza Önkormányzata saját forrás felhasználása nélkül tud felújítani három közösségi színteret. Az Alvégesi Művelődési Házat, a Kölyökvárat és a Jósavárosban található Robinson dombot.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A Robinson dobra nagyon ráfért ez a felújítás, hisz 1976-ra nyúlik vissza a múltja. Akkor a környező lakóházak alapjaiból kiszedték a földet és idehozták. Egy nagy és két kisebb domb keletkezett. Erre csináltak pihenőparkot, játszóteret, kondiparkot, szánkópályát. Nagyon kedvelték és kedvelik is az itt élő gyerekek, lakosok.

– mondta el dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő.

A lépcsősor és szánkópálya jelenlegi vasúti talpfa elemei elkorhadtak, ezért ezeket kicserélik, a gyöngykavics felületekkel együtt. A támfalak és a kiemelt korlátfalak kőzúzalékkal töltött gabion kosár elemekkel készülnek. A lépcső éleit kiemelt szegélyekből, a belépéseket beton járdalapból építik.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Nagyon örülünk ennek a felújításnak. Nekem van egy egyesületem itt a Jósavárosban, ez A Gyermekekért, Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület és elég sok programot szervezünk ide a Robinson dombra. Én mint szülő is rendszeresen járok ide a két gyermekemmel és agyon szeretjük ezt a környezetet, nagyon biztonságosnak tartjuk , mert teljesen elzárt a forgalomtól. Tényleg felújításra szorult és örömmel vettük, mikor láttuk, hogy jönnek a munkagépek. Ez egy közösségi tér is, jó a kilátás, nyáron nagyon jó hűvöset ad, a felújítás után pedig még biztonságosabb, élhetőbb és szebb lesz.

- mondta el Nagy Szabina, jósavárosi lakos.

A felújítás várhatóan szeptemberre megvalósul és birtokba vehetik az új négy tornyú mászóvárat és az iker óriáscsúszdát a gyerekek.

Kapcsolódó galéria

Megkezdődött a Robinson domb felújítása