Megújul a bekötőút Rozsrétszőlőnél – Egyszerűbb lesz a közlekedés a kamionforgalom számára

Szélesítik és felújítják a rozsrétszőlői bekötőutat, a szakaszon jelentős mértékű a kamionforgalom. Ez a szakasz a déli ipari park irányába halad, a 4-es főút felől erről könnyen megközelíthetőek az ott működő gyárak telephelyeik. A felújítás fontos az árukiszolgálás és árumozgatás szempontjából.

Helyszíni szemlét tartott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Halkóné dr. Rudolf Éva, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke a rozsrétszőlői bekötőúton, itt tájékoztatták a sajtót a felújításról. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert, ebből a TOP forrásból tudják korszerűsíteni a szakaszt.

2023 év elejére elkészül

Hatalmas gépek dolgoztak a helyszínen szerda délután is, a szakemberek folyamatosan azon munkálkodnak, hogy határidőre, a terveknek megfelelően elkészüljön a beruházás. Jövő év elejétől vehetik birtokba majd a felújított bekötőt, a benzinkúttól kezdve a körforgalomig végig korszerűsítik a burkolatot.

Ezt a rossz állapotú és keskeny utat most felújítjuk, illetve szélesítjük is egy kilométeren át, így a személy- és a teherforgalom is zavartalanul közlekedhet majd. Aki az ipari park irányába közlekedik, akár dolgozni megy vagy árut hoz, nem kell majd egy felesleges kört tennie, hogy elmegy egészen a lámpáig a felüljáró másik oldaláig és a nem túl jó állapotú 4-es utat használja. Ez az ipari parkot érintő közúti infrastruktúra-fejlesztésünk első eleme, amit majd több is követ annak érdekében, hogy minél több befektető jöjjön ide” – nyilatkozta a bejáráson dr. Kovács Ferenc polgármester.

Gazdaságélénkítés

Az útfejlesztés a város és az itt működő cégek közös érdeke, a beruházások további elemeit a befektetők igényeihez igazítják.

A város gazdaságélénkítő, gazdaságfejlesztési programjának egyik kiemelt célja, hogy az üzleti infrastruktúra fejlesztésével a helyi vállalkozásokat segítse, foglalkoztatási paktumokat és együttműködéseket kössünk, illetve hozzunk ide befektetőket. Ez az útszakasz jelentősen javítja majd a déli ipari park megközelítését, az előbb említett célokat pedig realizálni fogja” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva a sajtótájékoztatón.

A munka állandó

Az útfelújítási munkák kivitelezése áprilisban kezdődött, a megvalósítás időtartama várhatóan hét hónap. Jelenleg már elkezdődtek a közműkiváltások, folyamatban van a padka- és humuszréteg leszedése régészeti szakfelügyelet mellett.

Ideiglenes változások

A H30-as busz a lezárásokra tekintettel módosított útvonalon közlekedik. A 100-as főútvonalon június 27-e és 30-a között lesz várhatóan vágányzár, azon a négy napon szünetel majd az adott szakaszon a vasúti közlekedés.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle a rozsrétszőlői bekötő úton