Megkezdődött és két napig tart az atkafélék, élősködők elleni vegyszeres védekezés

Megkezdődött és két napig tart az atkafélék, élősködők elleni vegyszeres védekezés
Megkezdődött és két napig tart az atkafélék, élősködők elleni vegyszeres védekezés

Megkezdődött és két napig tart az atkafélék, élősködők elleni vegyszeres védekezés Nyíregyházán a turisztikai-, sport- és kulturális használatú közterületeken. Az alkalmazott növényvédő szerek az emberre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt.

A Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai-, sport- és kulturális szempontból frekventált közterületein. A cél, hogy az ott lévő növényi vegetáció védelmét kiegészítve hatékonyan riassza és gyérítse, egyben távol tartsa a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, a növényi vegetációt károsító rovarkártevőket.

A védekezések aktualitását megerősíti, hogy a meleg csapadékos időjárás kedvező feltételeket biztosít a rovarok szaporodásához, így a jelenlegi kánikula időszakában a fajok tömeges megjelenésére kell számítanunk. A permetezéseket a NYÍRVV Nonprofit Kft. szerződött partnere, a Tréner Kft. végzi az éjszakai órákban 23 és 5 óra között. A munkavégzés időpontjának kiválasztásában fontos szempont, hogy a túrázókat, sportolni vágyókat a legkevésbé zavarja, de a méhkímélő technológia feltételeinek is megfeleljen. Az alkalmazott növényvédő szerek kizárólag közterületen felhasználható speciális rovarölő és riasztó, atkaölő kombinációt képeznek és az emberre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt. Ennek ellenére az érintett zöld területeken a legeltetést, takarmánygyűjtést nem javasolják.

A kezelt területek a Bujtosi városliget és az Örökösföld füves területei, a Jósavárosi Robinson domb, az erdei sétálóutak az Egyetem és a Sóstói úti Kórház között, a Csalóköz, a Sóstófürdő füves, ligetes területei és a tópartok.