Megkezdődött a fenyővásár: még nincs tülekedés

– Ez milyen fenyő, ez a gyönyörű? Ez egy ezüstfenyő! – A fenyőfák közül válogatott ma Laskai Tímea. Egyelőre még csak érdeklődött, konkrét elképzelése nem volt. Azt mondta, még most szeretné kiválasztani a fenyőt, amíg bőséges választék. Egyetlen szempontot tartott szem előtt, hogy szép nagy fa legyen. 

– Szeretem a plafonig érőt, vagy majdnem plafonig érőt. Meglátjuk majd, milyet kapok, ami szép is, tetszik is és árban is megfelel – mondta Laskai Tímea.

 

Van miből választani

 

Luc, ezüst, nordmann. Ezek a fenyőfajták kaphatók jelenleg a Búza téri piacon. A kínálat nagy, azonban a kereslet egyelőre még gyér. Érdeklődőből azonban egyre több van.

További képekért kattintson a fotóra!

– Érdeklődők már most vannak, egyre többen. Inkább azt a fenyőt választják, ami nem hullik, ezüstöt, nordmannt, többnyire – tette hozzá Tar Edina.

 

Nem kapkodnak a nyíregyháziak

 

A lucfenyő métere 2 ezer forint, az ezüst 4, a nordmann pedig 8 ezer forint körül alakul a Búza téri piacon. Az árusok azt mondják, aki igazi fenyőillatra vágyik, az a lucot viszi, mert ennek van klasszikus illata, a másik két fajta azonban kevésbé hullatja a tűleveleit. Az árusok azt is mondják, a nyíregyháziak nem kapkodják el a vásárlást, általában az ünnepek előtti 2-3 napban adják el a legtöbb fát.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)