Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet
Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet

Megjelent az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet, a kiadványból a fiatalok és szüleik megismerhetik az átalakított szakképzés struktúráját és részletesen tájékozódhatnak a választható képzésekről – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány célja, hogy a magyar fiatalok versenyképes tudásra tegyenek szert, ezért alakította át a szakképzés teljes rendszerét – hangsúlyozta Schanda Tamás.

Közölte: a statisztikák az új szakképzési rendszer népszerűségét mutatják, a pénteken összesített adatok szerint csaknem 56 800 diák kezdte meg a tanulást idén a szakképzés 9. évfolyamán.

Tavaly mintegy 51 800 volt ez a létszám, tehát egy év alatt csaknem 10 százalékkal emelkedett az általános iskola után a szakképzést választó gyerekek aránya – ismertette az államtitkár.

Hozzászámítva a 13. évfolyamon és a felnőttoktatásban tanulni kezdőket, a szakképzésbe újonnan beiratkozók létszáma meghaladja a 85 300-at – tette hozzá.

Az államtitkár jelezte, a tájékoztató kiadványból már minden intézmény kapott, és online is elérhető az Innovatív Képzéstámogató Központ oldaláról.

hirado.hu