Egy évvel ezelőtt új gasztrokulturális rendezvénnyel jelentkezett Nyíregyháza a Sóstói Múzeumfaluban. Az I. Nyírségi Disznótoros Fesztiválnak hatalmas sikere volt! A jó hangulat idén sem marad el – ígérik a szervezők. A II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon, egyben a 18. Nemzetközi Böllérversenyen szokás szerint a falusi disznótor hagyományait elevenítik majd fel. A gasztrokulturális rendezvényt február 16-án tartják, helyszíne pedig ismét a Sóstói Múzeumfalu lesz.

Dr. Ulrich Attila, városunk alpolgármestere elmondta:

A belépőjegy és a kóstolójegy is 500 forintba kerül majd. Senki nem marad éhen, hiszen a megmérettetésre jelentkező csapatok nemcsak vágási, húsfeldolgozási és szakács ismereteiket mérik össze; egy-egy csapatnak minimum 200 adag ételt kell kóstolásra elkészítenie! Február 16-án többek között hurkát, kolbászt, toros káposztát kóstolhatnak az érdeklődők, akik különböző perzselési technikákat is megismerhetnek. A fesztiválon zenés-táncos produkciók is lesznek!

Néptánc-show lesz délelőtt, a talpalávalót a Szikes Zenekar húzza!

14 órától indul a ZeneExpressz, többek között Csordás Tibi, Komonyi Zsuzsi, Cozombolis, valamint Márió a harmonikás is fellép, a színpadon láthatjuk még Fásy Zsüliettet is, valamint DJ VASS is fellép.

 

Dér Vivien

Fotó: Archív / Szarka Lajos